rendezetlenség

2021.04.29. 11:30

Jobb sorsot érdemelne a Szemere-kert

Rendezetlenség, gyomnövények csúfítják a miskolci belváros jobb sorsra érdemes parkját.

Szaniszló Bálint

Fotó: Szaniszló Bálint

Nem telt el még nagyon sok idő azóta, hogy átadták a 45 millió forintos beruházás keretében felújított Szemere-kertet. Rá is fért a megújulás a miskolci belvárosban, a megyeháza mögötti részen található Szemere-kertre, amelynek legfőbb ékessége a szobor, amely a város büszkeségét, Szemere Bertalant ábrázolja. A park másik végében található a Don-kanyar áldozatainak emléket állító kopjafa.

A megújított parkban kétségtelenül jobbak lettek az állapotok, mint voltak, az elöregedett fák, bokrok, cserjék eltávolításával tisztább, világosabb, átláthatóbb lett, az új padok és szemétgyűjtő edények is jobban szolgálják az ott pihenni szándékozókat.

A beültetett új növények azonban valahogy nehezen akarják elfogadni új helyüket, nem látni még, milyen is a növényszerkezete a megújult Szemere-kertnek. A locsolórendszer egyes részei pedig csúnyán kilógnak a földből. Jelenleg pedig – mint a képen is látható – a terület egy része kifejezetten gazos, nehezen lehet elválasztani a hasznos virágokkal beültetett részeket a pázsittól, amelyben viszont minden kinő, mint a réten. Máshol összevissza virágzanak a tulipánok, de nem egy ágyás keretein belül, hanem úgy, mintha valaki csak úgy szétdobálta volna egykor a virághagymákat.

Rémálom járófelületek

Sok bakakocsis kismama panaszkodik, hogy a felújított járdákon az aszfaltréteget sok helyen macskaköves részek szakítják meg. Ezek a részek nem igazán barátai a magas sarkú cipőknek és még kevésbé a babakocsik kerekeinek. Hasonló a probléma az újonnan létesített ösvényekkel, amelyekbe belesüpped a sétáló cipője.

(A borítóképen: Nehéz eldönteni, hol végződik a gaz, és hol kezdődik a park)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában