Magyar Falu Program

2021.02.04. 19:30

Tovább folynak a beruházások

Ároktőn jelentős projekt indul a szegregált élethelyzetek felszámolására.

Pap Gyula

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

– Az idén is számos pályázat megvalósítását tervezzük – mondta el Szabóné Csizmadia Judit polgármester.

A Magyar Falu Programban kerül sor elhagyott ingatlanok közcélra történő megvásárlására, ezt a napokban bonyolították le. Az óvodai tornaszoba megépítése és az óvodai játszóudvar kialakítása is folyamatban van. Napirenden van a csapadékvíz-elvezetés pályázat a már megépült aszfaltút mellett. Nagy projekt a Szegregált élethelyzetek felszámolása komplex programokkal. Szociális tüzelőanyag esetében 482 erdei köbméter keményfát nyert a település, melynek kiosztása jelenleg is folyik.

– Itt is szeretném megköszönni Taskó József mezőcsáti egyéni vállalkozónak a segítségét, aki a házhoz történő kiszállításban nagyban hozzájárult, valamint a Pro Tiszatáj Nonprofit Kft. vezetőjének, Bodnár Mihálynak, aki szintén biztosított részünkre szállítójárművet – hangsúlyozta a polgármester.

Nagyon sok utca szinte járhatatlan Ároktőn, így terveik szerint folytatják az utak aszfaltozását. Szükség lenne egy mai kor igényeinek megfelelő tornateremre, ami nemcsak az iskolás gyermekeket szolgálná ki, hanem a településen élő embereknek sportolási lehetőséget biztosítana.

– Nagyon szeretném, ha a temetők kerítésére is pályázhatnánk, folytatnánk a már elkezdett munkálatokat, illetve egy új ravatalozó megépítése is tervbe van véve. A vízelvezető árkot pályázati úton szeretnénk több utcában kivitelezni – sorolta terveiket Szabóné Csizmadia Judit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában