Kuriózum

2021.02.17. 19:00

Nézd meg a videót, hogy törik hóekével a jégtáblákat Sajóörösnél!

A rettenetes hideg miatt hatalmas jégtáblák alakultak ki a Sajón, a Magyar Közút munkatársainak gyors megoldást kellet találnia.

Levonulóban van az árhullám a Sajón, viszont a folyó által elöntött utakat még nem tudták minden esetben visszaadni a forgalomnak a Magyar Közút munkatársai. Ez annak is köszönhető, hogy az elmúlt napokban farkasordító, olykor -15-20 fokos hideg volt, ami miatt hatalmas jégtáblák alakultak ki az elárasztott szakaszokon.

Hogy felgyorsítsák a folyamatot, Sajóörösnél is naponta egyszer hókotró géppel, ekével törik fel a jeget, amire eddig nem igazán volt példa, tehát abszolút kuriózumnak számítanak ezek a beavatkozások, írják közleményükben. Erre azért is van szükség, hogy ha már megfelelő mértékben visszahúzódik, illetve levonul a víz az útról, akkor gyorsabban tudják elvégezni az utolsó beavatkozásokat, és a közlekedők újra használhassák a útszakaszt.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében egyébként már csak két szakaszon van érvényben útzár a Sajó által elöntött területeken: a 3307-es, ároktői komphoz vezető úton, illetve a 36107-es úton Kesznyéten és Sajóörös között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában