Időjárás

2021.01.24. 20:38

Figyelmeztetést adott ki megyénkre a meteorológiai szolgálat

A havazás miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megye mellett Budapestre és még nyolc megyére figyelmeztetést adott ki hétfőre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Forrás: Shutterstock

Néhol, a hegyekben, akár 20 centiméter körüli hó is hullhat.

A veszélyjelzésben azt írták: délnyugat felől egy csapadékzóna érte el az országot, amely fokozatosan északkelet felé halad. Az esti óráktól kezdődően az eső helyett egyre nagyobb területen havazás kezdődik.

Éjszaka várható a legintenzívebb csapadék, amely kezdetben a legtöbb helyen esővel indul, majd ezt egyre nagyobb területen havazás váltja. A halmazállapot-váltás idejében jelentős a bizonytalanság, így a várható hómennyiségben is nagy eltérés lehet kis területen belül.

Miskolcon és környékén – vasárnap estétől hétfő délig – 2 és 15 mm közötti csapadék várható, valószínűleg hó formájában, továbbá előreláthatóan 39-44 km/órás, időnként erős széllökések jellemzik majd ezt az időszakot. A hőmérséklet várhatóan 0 és 2 fok között alakul. Egyelőre úgy tűnik, hogy hétfő délutánra a szél már csak mérsékelt lesz, hóesésre sem kell számítani, viszont a hőmérséklet folyamatosan csökken, estére -3 fok várható. Az ég délutánig borult lesz, később pedig erősen felhős.

Hétfőn napközben az északnyugati szelet a hegyekben kísérhetik viharos közeli széllökések. Ha a hegyekben porhó formájában gyűlik a csapadék, van esély hófúvásra is.

(A borítókép illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában