útfelújítás

2020.11.10. 15:30

Örülnek az útfelújításnak

A jó minőségű út a település megmaradásának és fejlődésének záloga.

Bódisz Attila

Forrás: Olvasónk küldte

Közel három kilométer hosszban újult meg az Erdőhorváti és Háromhuta közötti útszakasz október utolsó napjaiban – közölte Verbovszki Károly, Háromhuta polgármestere. Mint elmondta, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. sátoraljaújhelyi üzemmérnökségének munkatársai október 20. és 22. között, valamint 26-án és 27-én teljes útzár mellett aszfaltozták újra két települést összekötő útszakasz csaknem felét. A felújítás során a szakemberek az útalap adta lehetőségeket kihasználva arra törekedtek, hogy az út szélessége elérje a 4,5 métert. Ennek eredményeképpen az szélesebb lett a korábbinál, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha szűken is, de két személyautó elfér rajta egymás mellett lehúzódás nélkül. Eddig a szemben érkező jármű egyikének az útpadkára kellett letérnie a biztonságos elhaladás érdekében. Az aszfaltozást követően október 28. és 30. között természetesen a padka feltöltését végezték el a szakemberek, így 31-én már egy befejezett, teljesen megújult útszakaszt vehettek birtokba a közlekedők – tette hozzá a polgármester.

Verbovszki Károly azt is elmondta: a felújítás a Magyar falu program keretében valósult meg, és köszönik mindazok munkáját, akik valamilyen módon közreműködtek benne. Megemlítette a támogatást megítélő kormányzati szerveket, dr. Hör­csik Richárd országgyűlési képviselőnek pedig a közbenjárást és érdekképviseletet köszönte meg. A polgármester ugyancsak hálás a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei vezetőségének és a Sátoraljaújhelyi Üzemmérnökség munkatársainak a szakszerű és gyors munkájáért, a helybeliek segítségéért és a közlekedők türelméért. Mint mondta, bíznak benne, hogy a megújult útszakasz mindenkit megelégedéssel tölt majd el, és hozzájárul a három részből álló, javarészt idegenforgalomból élő településük további fejlődéséhez.

Jövőre is folytatnák

A polgármester megemlítette azt is, hogy a településrészek között tavaly augusztusban és idén áprilisban is megújult egy összesen két és fél kilométeres útszakasz, így most a 37-es számú főúttól hozzájuk vezető út egy újabb szakasza újulhatott meg. Ennek köszönhetően Tolcsvától Erdőhorvátin keresztül már a Huta-völgy feléig közlekedhetnek a település lakói, valamint vendégeik megfelelő minőségű úton, és csupán 3–3,5 kilométer hiányzik ahhoz, hogy az új út elérje Háromhutát.

A polgármester hozzátette: bíznak benne, hogy a felújítás következő lépése már jövő évben megvalósulhat, és

a későbbiekben az útrekonstrukció folytatódhat Regéc irányába is. Verbovszki Károly kiemelte: a térség országgyűlési képviselőjével közösen ezért dolgoznak majd, hiszen a település és a térség megmaradásának, valamint fejlődésének egyik legfontosabb eleme a megfelelő minőségű úthálózat.

(A borítóképen: Amikor még aszfaltoztak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában