Elismerés

2020.10.29. 12:30

Elismerések a polgárőröknek

Nádudvaron volt az Országos Polgárőr Szövetség regionális ’56-os megemlékezése.

Fotó: SEBESTÉNY JENŐ

Ünnepélyes keretek között 2020. október 23-án Nádudvaron rendezték meg az Országos Polgárőr Szövetség '56-os ünnepségsorozatának negyedik megemlékezését, amelyen Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyék küldöttei voltak jelen.

Köszöntők, elismerések

Elsőként Maczik Erika, Nád­udvar polgármestere köszöntötte az ünnepség vendégeit, majd Bodó Sándor államtitkár, országgyűlési képviselő ünnepi beszédében méltatta a polgárőrség tevékenységét, odaadását, a vírushelyzet idején tanúsított helytállását.

Az ünnepi beszédeket követően Bodó Sándor államtitkár és dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke elismeréseket adott át. Dr. Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes, Magyarország belügyminisztere a polgárőrség érdekében kimagasló munkát végző polgárőröket miniszteri elismerésben részesítette, így Csóra Györgyöt, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség elnökét, az OPSZ elnökségi tagját.

Az Országos Polgárőr Szövetség elnökének előterjesztése alapján az Országos Polgárőr Szövetség Elnöksége a Kopácsi Sándor Polgárőr Érdemrend kitüntetést adományozta Aros Jánosnak; Sárospatak Város Polgármesterének, a Sárospataki Polgárőr Egyesület elnökének.

Az Év Polgárőre kitüntető címet kapta Kozák János, a Járdánházi Polgárőr Egyesület elnöke. Az Év Polgárőr Pedagógusa kitüntető címet kapta Szepesi Krisztina, a Felsőnyárádi Nyárády András Általános Iskola igazgatóhelyettese, a Jákfalvai Polgárőr Egyesület tagja.

Az Országos Polgárőr Szövetség Sajtófőnökének előterjesztése alapján az Országos Polgárőr Szövetség Elnöksége A Polgárőrség Sajtódíja kitüntető címet adományozta Hladon Sándornak, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség sajtósának.

Az Országos Polgárőr Szövetség az Év Polgárőr Egyesülete kitüntető címet adományozta a Kistokaji Polgárőr Egyesületnek. Hatékony közterületi polgárőrszolgálatért elismerést vehetett át a Prügyi Polgárőr Egyesület. A Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatát vehette át Bialaszek György, az Arlói Polgárőr Egyesület tagja.

Az Országos Polgárőr Szövetség elnöke a polgárőrök és ifjú polgárőrök folyamatosan végzett kiemelkedő munkájuk elismeréséül oklevelet adományozott és elnöki jutalomban részesítette Dudás Pétert, a Miskolc Avasi Polgárőr Egyesület elnökét, a B.-A.-Z. MPSZ szakmai alelnökét, Csépányi Lászlót, az Ózd és Térsége Polgárőr Egyesület tagját és Kiss Emőkét, az Arlói Polgárőr Egyesület alelnökét.

(A borítóképen: Csóra György és Aros János az ünnepségen)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában