tűzifaára

2020.09.26. 18:00

Tűzifát okosan címen nyílt egy online piactér

Lehetővé teszi a különböző feldolgozási formában és kiszerelésben értékesített tűzifa árainak összehasonlítását is.

Méhes László

2020.01.16. Bogyiszló Tűzifa illusztráció. Fotó: Makovics Kornél MK Tolnai Népújság

Forrás: MW

Fotó: Makovics Kornél

Tűzifavásárlást segítő online piacteret nyitott szeptember 15-én a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Az Agrárminisztérium támogatásával létrehozott Tűzifát okosan címen (https://­tuzifatokosan.nebih.gov.hu) elérhető internetes felület eladói oldalról ügyfélkapus azonosításhoz kötött, így csak beazonosítható, a faanyagterméklánc-felügyeleti (EUTR) nyilvántartásban szereplő erdőgazdálkodók, vállalkozások tudnak rá hirdetést feltölteni, ami kizárja a piactérről az illegális fakitermelésből élő csalókat.

A honlap nemcsak a vásárlók és a tisztességes termelők, kereskedők egymásra találását segíti, hanem lehetővé teszi a különböző feldolgozási formában és kiszerelésben értékesített tűzifatermékek árainak összehasonlítását is.

Kérdésekre válaszok

A vásárlók tudatos választásának támogatására pedig összegyűjtötték a tűzifavásárláskor leggyakrabban felmerülő kérdéseket és válaszokat is, amely útmutatóként ugyancsak elérhető a felületen. A Nébih tájékoztatása szerint a Tűzifát okosan oldal a jövőben további funkciókkal, többek között megrendelőmodullal bővül.

(A borítóképen: Fontos, hogy legyen mit a tűzre aprítani)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában