A hétvége legjobb képei

2020.09.07. 18:00

Régiségvásár, íjász viadal, nyárbúcsúztató

Ez a hétvége sem telt el események nélkül. A fotósaink ismét fantasztikus képeket készítettek.

Zöldi Anikó

Szeptemberi régiségvásár

Fotó: Kozma István

Történelmi helyszínen, a Diósgyőri várban rendezte meg tízéves múltra visszatekintő íjászviadalát vasárnap a Diósgyőri Íjász, Lovas és Hagyományőrző Egyesület, a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft.-vel közösen. Több mint 180 amatőr és gyakorlottabb íjász nevezett be a megmérettetésre.

Immáron 21. alkalommal rendezték meg a hétvégén a Zsongó Lillafüred elnevezésű sport- és kulturális rendezvényt. A jó időnek köszönhetően sokan érdeklődtek az esemény iránt a helyszínen. Képünk a szombat délelőtt megrendezett országúti kerékpárversenyen készült.

Kitüntetéseket adtak át a Miskolci Egyetem ünnepi szenátusülésén szombaton. Miniszteri okleveleket, egyetemi és kari elismeréseket, a Miskolci Egyetem Kiemelt Támogatója díjat nyújtották át az arra érdemeseknek. Megemlékeztek a közelmúltban elhunyt kollégáikról is.

Az árusok és az antik tárgyak, csecsebecsék, illetve kézműves termékek kedvelői örömére, fokozott óvintézkedések mellett és fellépők nélkül tartották meg a szeptember első vasárnapján esedékes régiségvásárt Miskolcon. A járványügyi előírásoknak megfelelően kézfertőtlenítő pontokat helyeztek el, és kötelező volt a maszk – használat a piac területén a vasárnapi belvárosi vásárban.

Villámcsődülettel búcsúztatták a nyarat Miskolctapolcán szombaton este – a Civilek a Turizmusért és a Tapolcafürdőért Egyesület szervezésében gyújtottak mécsest a Békás-tónál.

Három beruházást is átadtak szombaton délután Bőcsön, ahol átépítették és biztonságosabbá tették a település központjában lévő kesznyéteni elágazást, épült egy kilométer kerékpárút összekötve a korábbi két szakaszt, illetve gyönyörű teret alakítottak ki a Hajdú szobor körül.

Ne maradjatok le a hétvége legjobb képeiről!

A hétvége leglátványosabb képei itt tekinthetőek meg!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában