Miskolc

2020.09.04. 11:31

Hat hónap volt, hogy legyen terv

Május 7-éig kellett volna elfogadnia Miskolc városának a gazdasági programot.

2020.07.17. Diósgyőr Diósgyőri vár lábánál lévő Lovagi tornák tere előtti vásártér ad otthont a kedvelt miskolci gasztronómiai eseménynek, a GasztroPlacc-nak. Mivel a nagy érdeklődésre való tekintettel az előző helyszín már nem bizonyult elegendőnek a szervezők szerint. Többek között az Impresszó vendéglő, a Tókert vendéglő és a Vendéglő a Pisztrángoshoz várták finom ételekkel az eseményre kilátogatókat. Fotó: Kozma István KI Észak Magyarország

Forrás: ÉM/Illusztráció

Fotó: Kozma István

A vonatkozó hatályos jogszabályok szerint a képviselő-testület hosszú távú fejlesztési elképzeléseit gazdasági programban, fejlesztési tervben rögzíti, melynek elkészítéséért a helyi önkormányzat felelős. Az önkormányzatok működéséről szóló törvény azt is kimondja, hogy a gazdasági program, fejlesztési terv a képviselő-testület megbízatásának időtartamára vagy azt meghaladó időszakra szól.

A gazdasági program, fejlesztési terv helyi szinten meghatározza mindazokat a célkitűzéseket és feladatokat, amelyek a helyi önkormányzat költségvetési lehetőségeivel összhangban, a helyi társadalmi, környezeti és gazdasági adottságok átfogó figyelembevételével a helyi önkormányzat által nyújtandó feladatok biztosítását, színvonalának javítását szolgálják. Továbbá: a gazdasági program, fejlesztési terv a megyei területfejlesztési elképzelésekkel összhangban tartalmazza különösen az egyes közszolgáltatások biztosítására, színvonalának javítására vonatkozó fejlesztési elképzeléseket.

A törvény értelmében a gazdasági programot, fej­lesztési tervet a képviselő-testület az alakuló ülését követő hat hónapon belül fogadja el.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában