ezt írtuk anno 1970-ben

2020.09.09. 07:30

Európa első oviuszodája

Általános iskolákra is szeretnék kiterjeszteni a kezdeményezést.

Forrás: Shutterstock

Elkészült az első, miskolci óvodai uszoda helyszínrajza. A selyemréti óvodában létesül, légkondicionált, páramentesített lesz, déli oldalán nyitható napozóval. A gyerekeket vízhez szoktató tocsogó 40 centiméter mély és 5x3-as méretű, az oktatási terület 80 centiméter mélységű és 7x5 méteres lesz.

A jövőre figyelő tervek

Az Európában is példaértékű kezdeményezésről 1970. szeptember 9-én számolt be az Észak-Magyarország.

Ha a kísérleti óvoda beváltja a szakmai és pedagógiai reményeket, legalább négy helyen létrehoznak majd ugyanilyen óvodai uszodát a városban.

És nem lenne megállás: a későbbiekben három általános iskolai úszómedence építésébe kezdenének. „És előbb-utóbb megvalósul az évek óta rebesgetett egyetemi uszoda is. Mindezek együtt olyan láncot képeznek, amely az óvodától az egyetemig biztosítja a tehetséges úszók fejlődését” – fűzte össze a reménybeli tények sorát a cikk szerzője.

A folytatás inkább a vélemény kategóriája: „Miskolc úszóvárossá lesz – s nem szerénytelen azt jósolni, hogy nemcsak a magyar élvonalba kerülhetnek a város versenyzői, hanem... Éppen ezért, minél előbb valósul meg mindez, annál hamarabb »termelhet ki« klasszis úszókat Miskolc.”

(A borítóképen: Miskolc úszóvárossá válásának álma az 1970-es években született)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában