A hét legjobb képei

2020.08.22. 12:00

Államalapítás, ünnepségek – a 34. hét legjobb képei

Heti összefoglaló a hét legérdekesebb fotóival. Nézze meg Ön is!

Kardos Katalin

Augusztus harmadik hete sem telt eseménytelenül, összefoglalónkban most áttekintheti a legérdekesebb eseményeket!

Az augusztus 20-i ünnepségek Miskolcon és megyénk nagyobb városaiban sem maradtak el idén, a koronavírus ellenére. Miskolcon több helyszínen is ünnepeltek, a Városházától az önkormányzati képviselők részvételével ünnepi menet indult az aratókoszorúval a Szent István térre. A Miskolci Nemzeti Színházban ünnepi közgyűlés kezdődött, ahol Miskolc város idei kitüntetettjeinek adták át az immár hagyományos városi díjakat és elismeréseket. A Városház téren, a Polgármesteri Hivatal és a Megyeháza közötti területen családi programok várták az érdeklődőket.

A héten választották meg az idei év Magyarország tortáját, mely a Curiositas fantázianevet viseli. (Jelentése magyarul nem más, mint kíváncsiság.)

Összetételét a fehér csokoládés piskóta, a sáfrányos birszselé, a kekszes, fehér csokoládés ropogós réteg, a mogyoróganache, a mandulamousse, valamint a tejcsokoládés bevonat adja. Augusztus 19-étől lehetett hazavinni a különlegességet, amennyiben az érdeklődők megrendelték az arra engedély nyert cukrászdától.

Országosan is egyedülálló pálinka-kultúrtörténeti kiállítást terveztek a településre. A pálinkamúzeum épülete Ongán található, a hivatalos átadón és a nap további rendezvényein szép számmal gyűltek össze az érdeklődők.

Kapcsolódó cikkeink:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában