virágosítás

2020.07.24. 08:30

Szabadidőpark és virágosítás Mezőcsáton

Idén a növények ültetését halasztani kellett, hisz épül a bicikliút.

Pap Gyula

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A virágosítás és a város környezetének szépítése minden évben tavasszal és nyáron is kulcsfontosságú, hisz jelentős szerepe van a mezőcsátiak életében annak, hogy mi veszi körül őket.

Idén a virágosítást halasztani kellett, hisz épül a bicikliút – melyről korábban beszámoltunk. Természetesen egy ilyen beruházás ásással és a nehézgépek mozgásával, munkájával telik, mely tevékenység alatt nem biztos, hogy a virágokra vigyázni tudnak a szakemberek. Ennek következtében ez még egy kicsit várat magára, de azokon a helyeken, ahol nincs kitéve veszélynek a növényzet, már elkezdték a munkát. A főtér, illetve a virágládák színekbe, virágokba burkolóztak, valamint a házasságkötő terem mögötti részen is újabb virágokat helyeztek ki, hisz a fényképeket, az éppen egybekelt pár boldog pillanatait szeretnék a virágok illatával, a tündöklő színek varázsával fokozni.

Árnyékot adnak

Természetesen nem mehetünk el amellett sem, hogy a KRESZ-parknál épülő szabadidőpark is harminc darab tündöklő díszfát kap, melynek árnyékában a későbbiekben meghúzódhatnak majd kicsik és nagyok. Mi is lesz pontosabban a szabadidőparkban? Foci- és kosárpálya, pingpongasztal, kültéri játékok helyezkednek majd el a talapzaton, melyek a testmozgást, a kikapcsolódást segítik elő. Tehát halad a munka, virágosítanak, zöldségek növekednek a kertekben és épül-szépül a város még ebben az időszakban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában