online órák

2020.07.26. 18:30

Nem készülnek távoktatásra

Online előadásokat lehet csak tartani szeptembertől az Óbudai Egyetemen.

Hegyi Erika

A Miskolci Egyetem főbejárata 20200514 Miskolc fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország Miskolci egyetem.

Forrás: ÉM

Fotó: Bujdos Tibor

A rektor és a kancellár engedélyezte a hallgatók személyes részvételével megtartott egyéni és csoportos konzultációkat, szemináriumokat, tantermi és laboratóriumi gyakorlatokat, de azokon mindenkinek kötelező az arcmaszk viselése.

A Miskolci Egyetem vezetői és oktatói úgy készülnek, hogy hagyományos oktatással kezdenek az új tanévben, jelezte az Észak-Magyarországnak Torma András, az intézmény rektora. Mint mondta, szeptember 3-án és 4-én délelőtt megtartják a diplomaátadó ünnepi szenátusi üléseket, 4-én délután pedig a tanévnyitó ünnepséget. Szeptember 5-én megkezdődik az új egyetemi tanév.

– Mindaddig ez a terv, amíg nem történik a kormány részéről valamilyen, a felsőoktatást érintő központi intézkedés. Azonban aggódva látom, hogy a környező országokban egyre rosszabb a vírushelyzet, szerencsére nálunk még nincs nagy baj. Úgy vélem, a Miskolci Egyetemen augusztus közepén lehet újabb állásfoglalás a tanévkezdés módjával kapcsolatban – jelezte a rektor.

Hozzátette: épp a koronavírus miatt hosszabbították meg a vizsgaidőszakot, így július 31-éig a hallgatók még vizsgáznak, záróvizsgáznak. Az elmúlt tanévben természeten nem örültek annak, hogy távoktatásban kellett folytatniuk a munkát, de a Miskolci Egyetemen zökkenőmentesen ment az átállás. Több pályázatnak köszönhetően többféle távoktatásra alkalmas rendszer működött az intézményben. Bár ezúttal azoknak a kollégáknak is meg kellett tanulniuk távoktatást, akik korábban ezt nem használták a gyakorlatban, tette hozzá Torma András.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában