korszerűsítés

2020.07.13. 08:30

Irodát avattak Tokajban

Hat Tourinform irodát korszerűsítettek az országban, a térségben a tokaji az egyetlen.

Erdős József

Fotó: Erdős József

Átadták a megújult tokaji Tourinform irodát. A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) az országban első körben hat ilyen iroda korszerűsítését támogatta, a térségben a tokaji az egyetlen.

A tavaly indított fejlesztési programban az MTÜ olyan irodákat választott ki, amelyek rendkívül fontos szerepet töltenek be a hazai turizmusban. Könnyid László,

a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese a tokaji átadón hangsúlyozta, a korszerűsítés teljes, 27 millió forintos költségét finanszírozták, így egy szinte új, a 21. századi elvárásoknak megfelelő irodát alakítottak ki.

– Mára teljesen átalakultak a Tourinform irodák. Segítenek a turisztikai szolgáltatóknak, szállást vagy különböző szolgáltatásokat ajánlanak, pályázati információt nyújtanak nekik, akár a jelenleg zajló Kisfaludy program magánszálláshely-fejlesztéséhez – hangsúlyozta Könnyid László. Az MTÜ vezérigazgató-helyettese hozzátette, Tokaj-Hegyaljának kiemelt szerepe van a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégiában.

A vendégek száma pedig folyamatos növekedést mutat.

– A folyamatban lévő vízi, kerékpáros- vagy szálláshelyfejlesztések is azt mutatják, hogy Tokaj néhány éven belül egy teljesen új pozíciót foglal el a turisztikai palettán, és még több itt töltött vendégéjszakára számítunk – mondta Könnyid László. Elhangzott még, fontos, hogy a szolgáltatók és a települések ne egymással harcolva, hanem közösen dolgozzanak a turisztikában.

A több napra a térségbe érkező vendégek ugyanis nem mind ugyanazt az attrakciót akarják megnézni vagy ugyanott ebédelni, vacsorázni.

Tavaly 47 ezer éjszakát töltöttek el a vendégek Tokajban. Posta György polgármester elmondta, ez a szám tovább javulhat, ha elkészül a magánberuházásban épülő százszobás, ötcsillagos hotel is.

A rendezvényen egyperces néma gyásszal emlékeztek a pénteken elhunyt Koncz Ferenc országgyűlési képviselőre.

(A borítóképen: Az átadóünnepségen)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában