Elismerés

2020.07.26. 11:00

Érdemérem a konyhafőnöknek

Komáromi József új életet kezdett, és nagyon örül a rangos elismerésnek.

Hajdu Mariann

Fotó: Ádám János

Gasztronómiáért érdemérmet kapott a közelmúltban Komáromi József, a miskolci Via Piano étterem tulajdonosa. A rangos szakmai díjat nemrégiben vehette át Baktalórántházán, a Magyar Gasztronómiai Szövetség tisztújító közgyűlési ülésén.

– Egyszer csak jött egy e-mail, hogy megkaptam a gasztronómiai szövetség kitüntetést – meséli a séf. – Meglepődtem, sejtelmem sem volt róla, arról sem, hogy jelöltek, ugyanakkor persze nagyon örültem neki. Kiderült, a megyei elnökség terjesztette fel, és rá esett a választás.

Nagy büszkeség

– Harminc éve vagyok a szakmában, sok tanuló került ki a kezeim közül, és több, összesen négy ételosztást szerveztem a hajléktalanok, a rászorultak számára: ezek lehetnek az okok, amik miatt rám szavazott az elnökség – mondja Komáromi József. – Nagy büszkeség számomra ez az elismerés.

Komáromi József neve hosszú éveken keresztül összeforrt a miskolci City Hotellel, a Drót Bisztróval és a Népkerti Vigadóval, ezek éttermeiben dolgozott konyhafőnökként. Márciusban azonban nagy váltás történt az életében.

– Úgy döntöttünk a feleségemmel, hogy új életet kezdünk, megvettük a Via Piano éttermet. Március elsejével kezdtünk.

– Épp a koronavírus kezdete – jegyezzük meg.

– Pontosan. Két hétig voltunk nyitva, majd húzhattuk le a rolót.

Komáromi József meséli, nem voltak könnyűek a karantén hónapjai. Szerencséjükre azonban korábban is jól működött az étteremben a kiszállítás és az elvitel, így átvészelték a nehéz hónapokat. Egyébként annak ellenére, hogy ő a tulajdonos továbbra is főz, dolgozik a konyhán.

– Mára helyreállt a rend, nem panaszkodhatom – jegyzi meg. Meghagyta a régi étlapot, mostanában tervezik, hogy valamennyit változtatnak rajta. Menüztetnek, akárcsak régen, és mostanában jutottak el odáig, hogy heti néhány alkalommal vacsorára is kinyithat az étterem. Mindezek mellett nem mond le a jótékonykodásról sem, újabb ebédosztásokban gondolkodik.

(A borítóképen: Komáromi József a gasztronómiai szövetség díjával)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában