Ónodi Vásár

2020.07.02. 17:30

Az eső sem szegte kedvét a vásárlóknak

Július első csütörtökén tartották az Ónodi Vásárt.

Zöldi Anikó

Fotó: Zöldi Anikó

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében hagyomány, hogy az ónodi vásártér minden hónap első csütörtökén megtelik árusokkal és vásárlókkal. Ez júliusban sem történt másképp. Talán csak az nem tudott kedvére valót találni, aki nem jött el. Ez volt az első vásár, amit a korlátozások után tartottak, talán ez válthatta ki a kifejezetten nagy érdeklődést.

Ahogy telt az idő, látogatók sokasága jelent meg a vásártéren, amelynek élőállatokat kínáló szeglete szokás szerint ismét sokakat vonzott, főként az ifjabbakat. Az árusok a legfiatalabb állataikat hozták el. A haszonállatok mellett találkozhattunk kiskutyával, kismacskával és papagájjal is. Aztán egyszer csak pillanatok alatt eleredt az eső, és mindenki fedett helyre vonult. Szerencsére ez sem tántorította el a vásárlókat, hiszen amint kisütött a nap, újra megjelentek. Néhány árusnak balszerencséjére elázott a portékája, ők összepakoltak és odébálltak. A kitartó vásárosok azonban még a zivatar után is tudtak árulni, és a vevők örömére ezek után sok helyen olcsóbban kínálták a termékeket.

Az utolsó soron sétálók figyelmét teljesen lekötötte egy ló megvásárlása. Amióta piacra, vásárra járok, még én sem tapasztaltam ilyen alkudozási „versenyt”. A vevő és az árus mellett részt vett az egyezkedésben egy harmadik személy is, aki próbálta a felek elvárásait egymáshoz közelebb hozni, méghozzá olyan módon, hogy az mindkettőnek megérje. Röpködtek az összegek, néhány vásárló még videóra is vette a jelenetet. Végül a deres színű csikó új gazdával távozott.

Ha valaki még nem járt az Ónodi Vásárban, annak csak ajánlani tudom, hiszen rengeteg áru között lehet válogatni, és izgalmakban sincs hiány.

(A borítókép az Ónodi Vásárban készült)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában