Idegenforgalom

2020.06.10. 07:00

Zöld lámpát kaptak a külföldi utazások

Ahol nincs karantén, oda többségünk máris indulna...

People walk on a beach near the town of Budva, on the Adriatic coast of Montenegro, on May 13, 2020. - Less than two months after detecting its first infection, Montenegro is the first country in Europe to declare itself coronavirus-free, a success story the tiny country hopes will lure tourists to its dazzling Adriatic coast this summer. Tourism operators have already seized the opportunity to brand Montenegro as "Europe's First COVID-19 Free Country" in videos promoting its stunning natural beauty, with beaches snaking along the south and rugged mountains in the north. (Photo by SAVO PRELEVIC / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: AFP

Érdekes tényekről számol be egy friss, a magyarok utazási szokásait vizsgáló felmérés. A koronavírus hatására korábban sokan letettek a külföldi nyaralásról, vagy őszre halasztották azt, most azonban, hogy újranyílnak a határok, sorban törlik el a karanténkötelezettségeket, feltámadni látszik az utazási kedv. A felmérés előrejelzései szerint a belföldi turizmus is fellendülhet, ami már június első felében abszolút tapasztalható.

Biztonsági intézkedések

Jelenleg a hazaérkezést követő kötelező karantén nélkül utazhatunk Szlovéniába, Ausztriába, Szlovákiába, Csehországba, Szerbiába, Németországba. A 2 hetes karantént vállalva pedig további úti célok is megnyílnak előttünk. Elutazhatunk például tengerparti városokba, ám továbbra is kiemelten fontos a biztonsági intézkedések betartása.

A hazai utazási irodák közül a Z(s)eppelin reagált elsőként a nem várt helyzetre; buszaikat ózonszűrős légtisztító berendezéssel látták el, hogy biztonságossá tegyék a csoportos utazásokat.

„Az ózonszűrős légfrissítő berendezésnek hála minimálisra csökkenthető az egészségügyi kockázat. Minden utasunk számára kötelező a maszk viselése, és szorgalmazzuk az audio guide használatát, hogy az utasok ne tömörüljenek egy helyen sem a szabadban, sem a múzeumokban, az idegenvezetőt viszont jól hallhassák. Természetesen alkoholos kézfertőtlenítővel is felszereljük a járműveinket, és a gépkocsivezetők folyamatosan fertőtlenítik az autóbusz utasterét” – mondta Zsebők Tamás, a Z(s)eppelin utazási iroda vezetője.

(A borítóképen: A horvát tengerpart vonzó célpont)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában