Elismerés

2020.06.07. 16:00

Önkénteseit, munkatársait ismerte el a Vöröskereszt

Tizenegy megyénkben tevékenykedő munkáját díjazta az országos igazgatóság.

Horváth Imre

Forrás: Vöröskereszt

A Vöröskereszt és Vörös Félhold Mozgalom világnapja alkalmából hagyományosan minden év májusában megrendezi a szervezet a világnapi ünnepségét, melyen a Magyar Vöröskereszt kitüntetéseinek átadására is sor kerül.

Folyamatosan tették közzé

Az új koronavírus okozta veszélyhelyzet miatt 2020-ban nem valósulhatott meg az ünnepség, azonban az éves díjak és elismerések átadása nem maradt el, viszont rendhagyó módon oldották ezt meg. A felterjesztések alapján kiválasztott díjazottak személyét az utolsó pillanatig titokban tartották, majd mindennap egy-egy kategóriában nyilvánosságra hozták a szervezet honlapján. Kedden az utolsó kategória is nyilvános lett, így összeállt a kitüntetésben részesülők listája, amelyen szép számmal találunk megyénkbelieket is.

Így például Vöröskeresztes Tevékenységért Kitüntetés – Dicsérő Oklevelet kapott Tarcal község Önkormányzata. A tokaj-hegyaljai település az önkénteshálózat működtetéséhez rendszeres anyagi és erkölcsi támogatást nyújt, a megyében egyedülálló módon térítésmentesen biztosít önálló irodát a helyi alapszervezet számára.

Az Év Önkénteseként Vöröskeresztes Tevékenységért Kitüntetést adományoztak a megyéből Beláz Viktornak, aki már középiskolában is népszerűsítette az alapfokú elsősegélynyújtási ismereteket kortársai között.

Az ifjúsági vöröskeresztes tevékenységéért elismerő oklevéllel méltányolták Jandl Bojana Brigitta és Valach Raul aktív önkéntes munkáját. Brigitta hat éve önkénteskedik a szervezetnél, amelyet második családjának tart, Raul pedig nemcsak az önkéntes munkát szeretné folytatni, de később munkatársként is csatlakozna a szervezethez.

Vöröskeresztes Szolgálatért Oklevelet kapott Laták Kamilla, aki területi vezetőként csatlakozott a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei vöröskeresztes közösségéhez 2014-ben; Zorger Istvánné, aki a Hajléktalanokat Gondozó Központ segítő munkatársa 2012 óta. Illetve Juhász József is, aki már 21 éve dolgozik a miskolci Hajléktalanokat Gondozó Központban.

A megyei szervezet felterjesztésére az Elsősegélynyújtás Népszerűsítéséért Ezüst Emlékérmét ítélte oda az országos igazgatóság Encsiné Nagy Ágnesnek, aki a Miskolci Egyetem mesteroktatójaként aktív önkéntesük 2015-től.

Vöröskeresztes Tevékenységért Kitüntetés bronz fokozatú elismerésében részesült Halmi Zoltán Bertalanné önkéntes, a sátoraljaújhelyi Vértranszfúziós Osztály nyugdíjas asszisztense.

Megyénkből ketten részesültek az ezüst fokozatú kitüntetésben. Ilosvainé Nógrádi Piroska 1997 óta végez vöröskeresztes tevékenységet, a tarcali alapszervezet elnöke. Illetve Fekete Gizella, aki 1978 óta végez vöröskeresztes tevékenységet, az emődi alapszervezet titkára.

(A borítóképen: Az ifjúsági vöröskeresztes tevékenységéért Valach Rault [jobbra pirosban] is elismerték)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában