Trianon 100

2020.06.05. 08:00

…mert mindig összetartozunk

Június 4-én Borsod-Abaúj-Zemplén megye is emlékezik. Emlékezik arra a tragédiára, mely 100 évvel ezelőtt örökre és megmásíthatatlanul beégett a magyarság öntudatába. Arra a napra, melytől kezdve identitástudatunk jóval túlmutat országunk földrajzi határain.

Forrás: YouTube

„Június 4-én azt a tragédiát idézzük fel, mely határainkat ugyan szétzilálta, ám láthatatlan szövetségünket csak tovább erősítette” – fogalmaz a centenárium kapcsán Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke.

Videóüzenet a világnak

A nemzeti összetartozás évében, a trianoni békediktátum 100. évfordulójára videóüzenetet készített a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat, melyből kiderül, mit gondol a megye a nemzeti összetartozásról.

„Ez az a bástya, amelyre mindig támaszkodhatunk, és ez az a tényező, amelynek köszönhetően sohasem leszünk egyedül a világban. Ezekben a napokban és ezekben a hetekben több millió magyar – határon innen és határon túl – emlékezik a tragédiára” – mondja a videóban Bánné dr. Gál Boglárka.

A megyei közgyűlés elnöke mellett megszólalnak a Fidesz Borsod-Abaúj-Zemplén megyei országgyűlési képviselői: Csöbör Katalin, Hubay György, Riz Gábor, Demeter Zoltán, dr. Hörcsik Richárd, Koncz Ferenc és Tállai András is. A videó a megyei önkormányzat hivatalos YouTube-csatornáján látható, mely az Otthonunk, Borsod-Abaúj-Zemplén nevet viseli, illetve megtekinthető hírportálunkon is.

(A borítóképen: Bánné dr. Gál Boglárka a videón)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában