díj

2020.06.26. 15:30

Kevesebb bűncselekmény, hatékony bűnmegelőzés

Átadták a közbiztonságért és tűzbiztonságért odaítélt díjakat a megyei közgyűlés csütörtöki ülésén.

Szaniszló Bálint

Kovács Attila önkéntes tűzoltó egyesület elnök, Dr. Szabó Péter tűzoltó alezredes, Pauló Tibor rendőr főtörzszászlós, Török-Búzás Péter rendőr őrnagy

A koronavírus-járvány miatt az elmúlt három hónapban nem tudott ülésezni a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés. A szigorítások feloldását követően most három napon át pótolják be az elmaradt tanácskozásokat.

A csütörtöki első ülésnapon pótolták az eredetileg április 24-hez, Szent György-naphoz, a rendőrség napjához kötődő kitüntetések átadását, amelyekkel kapcsolatos döntéseket még a február 13-i közgyűlésen hozták meg a képviselők.

Négy érdemes személy

A Borsod-Abaúj-Zemplén megye Közbiztonságáért Díjat ebben az esztendőben Török-Búzás Péter rendőr őrnagy, az Ózdi Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályvezetője és Pauló Tibor rendőr főtörzsőrmester, a Vizsolyi körzeti megbízotti csoport vezetője érdemelte ki.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Tűzbiztonságáért Díjat idén Szabó Péter tűzoltó alezredes, a megyei főügyeleti osztály vezetője és Kovács Attila, a Borsodnádasdi Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke vehette át. Mindehhez kapcsolódóan a közgyűlés beszámolót hallgatott meg Vereckei Csaba megyei rendőrfőkapitány előterjesztésében a megye közbiztonságának helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről és az azzal kapcsolatos feladatokról, valamint a határrend és határőrizet helyzetéről és a határforgalom alakulásáról.

Elhangzott többek között, hogy a megyében regisztrált bűncselekmények száma tavaly 10 százalékkal csökkent. Érdekesség, hogy Sátoraljaújhely és Sárospatak környékén emelkedés volt tapasztalható, míg Ózdon, Miskolcon, Edelényben és Szerencsen a megyei átlagnál nagyobb arányú volt a csökkenés.

Vereckei Csaba megyei rendőrfőkapitány egyben el is búcsúzott a megyei önkormányzat tagjaitól, hiszen szeptember 1-jétől Zala megyében teljesít hasonló szolgálatot.

Nemzetközi kapcsolatok

A közgyűlés a nemzetközi kapcsolatokról is tárgyalt. Bánné Gál Boglárka elnök javaslatot tett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat és a Besztercebányai Megyei Önkormányzat közötti együttműködési megállapodás megkötésére, amelyet a testület jóváhagyott.

Ugyancsak az elnök előterjesztése alapján a közgyűlés utólagosan jóváhagyta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat és a Kárpátaljai Megyei Tanács közötti cselekvési ütemterv aláírását. Az együttműködés fókuszába a gazdasági versenyképesség javítása, a munkahelyteremtés és az innovációs tevékenységekkel kapcsolatos közös fellépés ösztönzése került.

(A borítóképen: Díjazottak: Kovács Attila, Szabó Péter, Pauló Tibor és Török-Búzás Péter)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában