Újra nyitva

2020.05.18. 13:00

Újranyithatnak hétfőtől a játszóterek

Miskolcon a nyitást megelőző fertőtlenítés várhatóan 12-14 napot vesz igénybe.

Pap Gyula

Fotó: Kozma István

A kormány intézkedése nyomán hétfőn újranyithatnak a koronavírus-járvány miatt korábban bezárt játszóterek. Miskolcon is.

Tartsák be a szabályokat!

A városban lévő közel ötszáz játszótér közül először az EU-s szabványnak megfelelőeket fertőtlenítik, majd nyitják meg.

Szombaton már megkezdték a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai a fertőtlenítést, amely során környezetbarát, vírus- és gombaölő fertőtlenítőszert használnak.

Ahol zárva voltak eddig, ott sokan várták az újranyitás lehetőségét. Mint például Csaba, aki fokozottan figyelemmel kísérte a járványhelyzet alakulását, sokféle nemzetközi és hazai hatás, történés között azonban visszatérően a jelzésében is fontos üzenetet hordozó kérdést tette fel a leggyakrabban: mikor nyitnak a játszóterek? A hír felröppenése után kislányával együtt már nagyon várták a hétfőt, egész pontosan azt a napot, amikor az ő kedvenc játszóterük fertőtlenítésére is sor kerül.

Május 18-a, hétfő Tiszaújvárosban is fontos dátum: újra használhatóvá válnak a közterületi játszóterek, szabadtéri fitneszparkok és a sportpályák. Dr. Fülöp György, a város polgármestere elmondta, hogy kérte a Városgazda Kft. vezetőjét, Kerékgyártó Istvánt, végezzék el a játszóterek, fitneszparkok és sportpályák teljes fertőtlenítését, hogy mindenki biztonságosan, fertőzésmentesen használni tudja. A városvezető kérte a tiszaújvárosiakat, a biztonsági szabályok betartásával használják ezeket a szabadtéri eszközöket.

Strandnyitásra is készülnek

Az Ózdon található játszóterek már napok óta látogathatóak. A május 4-én életbe lépett enyhítések után Janiczak Dávid polgármester elrendelte a létesítmények újranyitását. A fenntartó Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói visszaszerelték a hintákat, a lezárásra szolgáló szalagokat pedig leszedték a játszóterekről.

Az ózdi sportlétesítményeknél is kezd visszatérni az élet: a stadion és a sportcsarnok már használható, a tanuszoda viszont nem nyitott ki. Mégpedig azért, mert a strandon megkezdődött a nyitáshoz szükséges felújítás, így a nyári hónapokban utóbbi látja majd el a vizes sportok és a szórakozás funkcióját.

Mezőkövesden használhatók a város játszóterei, a Kavicsos-tó és Szabadidőparkban lévő nagy játszótér a nyitvatartási időben látogatható. Szabadtéri sportolásra is van lehetőség, a Hadnagy Úti Sportcentrum kültéri tenisz- és lábteniszpályáit, a város kültéri fitneszparkjait, illetve a Kőképnél lévő extrémsport-pályát lehet igénybe venni.

Mezőkeresztesen is a járvány­ügyi szabályok betartásával látogathatók a város játszóterei, illetve a kondipark. Majoros János polgármester elmondta, a sportpálya és a rendezvénytér is megnyitott, szabadidősport céljára már bérelhető a műfüves labdarúgópálya.

Kihirdették, nem változott

A sárospataki játszóterek, kondiparkok látogatásának rendjét még a kijárási korlátozás idején kihirdették, ami azóta sem változott – közölte az Észak-Magyarországgal Aros János polgármester. Eszerint az említett helyeken egyszerre legfeljebb három személy tartózkodhat, másfél méteres távolságot kell tartaniuk, és előírás a maszk viselése is. A sportpályán egyszerre húszan tartózkodhatnak.

A tengerszemet és a várkertet viszont korlátozás nélkül megnyitották a látogatók előtt – tette hozzá.

Dankó Dénes Sátoraljaújhely alpolgármestere kérdésünkre azt mondta: városukban nincs érvényben korlátozás a játszóterek, valamint a közparkok látogatására.

(A borítóképen: Miskolcon szombaton kezdődött meg a játszóterek megnyitás előtti fertőtlenítése)

Kapcsolódó cikkeink:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában