Otthoni Dallamok

2020.05.10. 15:00

Százhatvanan versenyeztek

Ötvenhat iskolából voltak jelentkezők az első online furulyaversenyre.

Tóth Balázs

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Kétszer annyi nevezés érkezett az első országos online furulyaversenyre, mint amennyire a szervezők számítottak. A Forrás Alapfokú Művészeti Iskola néhány hete hirdette meg az Otthoni Dallamok című versenyt, amelyre négy korcsoportban várták a jelentkezőket. Garamvölgyi-Bene Beáta művésztanár elmondta, 80-100 nevezésre számítottak, de 166 érkezett, a legnépesebb korcsoport a II-es, ahol 57 induló közül kell majd kiválasztani a legjobbakat.

– Az ország ötvenhét iskolájából érkezett nevezés Soprontól Debrecenig, a megyében is több városból, Szerencsről, Sátoraljaújhelyből, de helyből is vannak indulók. A nevezési időszak utolsó két napja nagyon sűrű volt – mondta Garamvölgyi-Bene Beáta. A Forrásból hat diák indult, míg Mezőkövesdről pedig tucatnyi.

A szakmai zsűrinek nincs könnyű dolga, de sok különdíjat szeretnének kiosztani, és ebben segítségükre lesznek a támogatók is, hiszen többen tettek felajánlást, ki pénzzel, ki belépőkkel vagy furulyakurzussal segíti a diákokat. A közönség is szavazhat a neki tetsző produkciókra, a Forrás Alapfokú Művészeti Iskola Facebook-oldalán 163 diák előadása tekinthető meg, csak az ottani tetszésnyilvánításokat számolják. Szavazni május 11-éig lehet, eredményt május 12-én hirdetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában