Encs

2020.05.08. 11:00

Otthon maradtak, és szépen rajzoltak

Megszületett Encsen az iskolásoknak kiírt rajzpályázat eredménye.

Hegyi Erika

Fotó: Nyúl Réka

Rajzpályázatot hirdetett néhány hete Encs önkormányzata alsó és felső tagozatos gyermekek számára #maradjotthon Encs címmel. A cél az volt, hogy a járvány miatt otthon töltött napokat kreatív munkával színesítsék a gyerekek, és hogy képes formában számoljanak be arról, mit csinálnak ők otthon, amikor az iskolák bezárták a kapuikat. Mára lezajlott a rajzpályázat zsűrizése. Sok szép alkotás érkezett, aminek természetesen a pályázat kiírói nagyon örültek.

Fotó: Dsupin Dorina

“Köszönjük a gyerekeknek, a szülőknek és a pedagógusoknak, hogy segítették a sikeres pályázatot. Minden rajz, akár személyesen érkezett, akár e-mailben, a zsűri elé került. A független zsűri összetétele az objektív bírálat miatt vegyes volt, tagjai szakemberek, de amatőrök is voltak közöttük. Kezdetben csak az első három helyezett diák jutalmazását terveztük, de mivel nagyon sok rajz érkezett, úgy tartottuk igazságosnak, hogy kategóriánkét 6-6 rajz készítőjét ajándékozzuk meg. Reméljük,rövidesen egy szép kiállítást lehet majd szervezni a beérkezett munkákból, melynek megnyitójára minden kis művész meghívást és jutalmat kap. Addig is az első három helyezett díjazása történik meg rövidesen. A díjban részesülő rajzokat azonban mindenki megtekintheti Encs honlapján és közösségi oldalán”, hívta fel a figyelmet Mikola Gergely, a város polgármestere.

Akik a legszebben rajzoltak:

Alsó tagozat: 1. Dsupin Dorina 2. Olejnyik Benedek 3. Dávid Hanna 4. Fodor Luca Janka 5. Orosz Gergő 6. Péderi Márk

Felső tagozat: 1. Nyúl Réka 2.-3. Szemkó Réka, Bódog Róbert 4. Szabó Kira 5.-6. Holéczi Anna, Orosz Emma

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában