Újra nyitva

2020.05.21. 13:00

Beljebb tessékelhetők már a vendégek, de feltételekkel

Hétfőtől teljeskörűen használhatók a vendéglátóhelyek kültéri és beltéri egységei is.

Apagyi Beáta

Fotó: Ádám János

Az esti órákban végigsétálva Miskolc főutcáján könnyen érezhetjük úgy, hogy az elmúlt két hónap talán meg sem történt. Fiatalok, illetve a középkorosztály képviselői töltik meg a presszók, kávézók székeit a teraszokon, de immár a vendéglátóhelyek zártabb helyiségeiben is.

Távolságtartásra intenek

Bárczi Tamás, a megyeszékhely belvárosában működő A Leves tulajdonosa egyelőre nem érzi a nyitás hozta változást. „Jelenleg a régi forgalom 60–70 százalékát tudjuk teljesíteni, kivételt képeznek ez alól a hétvégék. Fogyasztóink jelentős része a környékbeli munkahelyekről, iskolákból érkezett eddig. Mivel az oktatási intézmények zárva tartanak, sokan még mindig home office-ban végzik a munkájukat, így egyértelmű számunkra a forgalom lassú változása” – mondta az Észak-Magyarországnak.

Dolgozóik szájmaszkban, gumikesztyűben szolgálnak ki, a vendégeket arra kérik, hogy tartsák be az előírt távolságot, az asztalokhoz pedig lehetőség szerint négyen üljenek le egyszerre.

A Zip’s Brewhouse jól vette az elmúlt időszak akadályait. A korlátozások bejelentése után azonnal megtalálták azokat a lehetőségeket, amelyek segítették őket talpon maradni.

Szájmaszk és gumikesztyű

„A higiéniára a járvány kialakulása előtt is teljes mértékben figyeltünk. A maszk, kesztyű használata, a távolság betartása sem okozhat gondot. Éttermünk teljes kapacitását nem fogjuk tudni még egy darabig kihasználni. Bár a korlátozások fokozatosan enyhülnek, mégis felkészülten és felelősségteljesen kell fogadnunk vendégeinket, és erre buzdítjuk a vendéglátásban dolgozó társainkat is” – nyilatkozta Halász Norbert étterem-tulajdonos.

Nagy Patrik István örül, hogy végre igénybe lehet venni az éttermek, kávézók szolgáltatásait helyben is.

„Olykor még nehéz kiigazodni a betartandó szabályok között, de biztos rendeződik és követhetővé válik. Bízom abban, hogy a vendéglátóhelyek munkatársai eddig is, és ezután is oda fognak figyelni a fertőtlenítésre. Érezhető még a bizalmatlanság az emberekben, engem például az allergia kínoz, ami tüsszögéssel, orrfolyással párosul, nem akarok rosszalló tekintetek kereszttüzében meginni egy csésze feketét” – mondta.

(A borítóképen: Szájmaszkban és gumikesztyűvel…)

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában