Ovinyitás

2020.05.25. 10:00

A szülő is szájmaszkban és csak egyedül érkezhet

Szigorú egészségügyi szabályok mellett hétfőn újranyitottak az óvodák és a bölcsődék.

Nagy-Hankó Krisztina

Készülnek az óvodák a teljes nyitásra

Fotó: Bujdos Tibor

Hétfőn újra „teljes üzemben” működnek a bölcsődék és az óvodák, de a biztonság továbbra is az első helyen áll. A legfontosabb változások közé sorolandó – és egyformán igaz a bölcsődére és az óvodára is –, hogy az intézménybe érkezéskor és távozáskor a zsiliprendszer szabályait kell követni. Arra kérik a szülőt, hogy lehetőleg egyedül érkezzen gyermekével, a csoporthelyiségek előtti térben, folyosón a lehető legkevesebb ideig tartózkodjon. Kérik továbbá a biztonsági távolság megtartását. A felnőttek esetében kötelező a szájmaszk viselése vagy az arcot sállal kell eltakarni. A kézfertőtlenítő gyakori használatát az óvodák és bölcsődék is elvárják.

[enews_ga

Csak egészséges gyermeket fogadnak, de erről orvosi igazolás nem szükséges. A kisded ruházatára nagyobb figyelmet kell fordítani. Azt is meg kell értetnie a szülőnek csemetéjével, hogy most nincs puszi és ölelkezés a kis barátokkal, de az óvó és gondozó nénikkel sem.

(A borítóképen: Az óvodák felkészültek a teljes nyitásra)

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában