példakép

2020.05.18. 15:00

A szenior alezredes lett az ország legjobbja az idén

Elképesztő aktivitással dolgozik a fiatalokért és a bűnmegelőzés érekében.

Forrás: MRFK

Az országos rendőrfőkapitány a rendőrség napja alkalmából idén is „Az év Iskolai Bűnmegelőzési Tanácsadó Tisztje” címet adományozta.

Megyénkből a szakirányítást és koordinációt végző bűnmegelőzési osztály javaslatára az Ózdi Rendőrkapitányságon szolgálatot teljesítő Stadler Mihály sz. r. alezredest terjesztették fel az elismerésre. Tekintve a szenior alezredes elképesztő mennyiségű – fiatalok számára is megirigyelhető – munkáját és tevékenységét, talán nem is meglepő, hogy ő kapta meg a címet.

Vissza a nyugdíjból

Az elismerést április 29-én az Országos Rendőr-főkapitányságon dr. Töreki Sándor r. vezérőrnagy, országos bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes adta át.

Stadler Mihály főiskolai tanulmányait a Zalka Máté Katonai Műszaki Főiskolán végezte el speciális rádiófelderítő üzemeltető szakon. A főiskola elvégzését követően 1985-ben az Magyar Néphadsereg 2983. sz. katonai alakulatnál a kiképzési osztályon tevékenykedett mint kiképzőtiszt. 1989-től kezdve a rend­őrség állományában folytatta pályafutását.

Elsőként a BRFK IV. kerületi rendőrkapitányságán főnyomozóként, majd az Egri Rendőrkapitányságon szintén főnyomozóként látott el szolgálatot. 1998–1999 között a Nemzetközi Erők és Megfigyelők Sínai-félszigeti Táborban látott el váltásparancsnoki szolgálatot. 2001–2003 között az Ózdi Rendőrkapitányságon tevékenykedett bűnügyi főnyomozóként, majd 2003. évben ismét a Sínai-félszigeti Tábor kontingensparancsnokaként idegen nyelvi környezetben látott el rendészeti feladatokat. 2004–2006 között nyugállományba vonulásáig az Ózdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán végezte munkáját főnyomozói beosztásban.

2013. augusztus 12-től szeniorként állt újra a rendőrség szolgálatába mint iskolai bűnmegelőzési tanácsadó. IBT-tisztként sokrétű a feladata, fő tevékenységét az Ózdi Szakképzési Centrum Gábor Áron Szakképző Iskolában, valamint az intézményhez tartozó Árpád Vezér úti telephelyen végzi.

Ezenkívül az Ózdon és vonzáskörzetében működő más közép- és általános iskolákban is bűnmegelőzési feladatokat hajt végre, ahol felkérésre és saját szervezés alapján is előadásokat tart. Rendszeresen és aktívan részt vesz az iskolai szülői értekezleteken is.

A fiatalok példaképe

Aktív polgárőrként nagy figyelmet fordít az iskolai oktatások során az ifjú polgárőrmozgalom erősítésére. Aktív toborzótevékenységet végez a fiatalok rendőri pályára orientálására. Tevékenyen részt vesz az Ózdi Rendőrkapitányság illetékességi területéhez tartozó rendezvényeken, ahol prevenciós tevékenységet végez.

Rendszeresen látogatja az időskorúakat lakásukon a „Rendőrség házhoz megy!” program keretében, ahol személyre szóló bűnmegelőzési tanácsokat ad. Sikeresen működtette a „Házhoz megyünk!” vagyonvédelmi programot az ózdi bevásárlóközpontokban.

A Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület 2016. június 29-én az Ózdi Rendőrkapitányság épületében nyitott áldozatvédelmi irodát, melynek vezetői feladatait is ellátja.

Minden nyáron koordinálja és felügyeli a „Diákok a biztonságért!” elnevezésű programot az ózdi városi strand területén, a pihenni vágyók nagy megelégedettségére. Az Arlóban működő Nemzeti bűnmegelőzési program keretében kitelepüléseken vesz részt, rendszerint hétvégén, szabadidejében.

„A szülők és a családok a Rendőrség kiemelt partnerei a kábítószer-bűnözés megelőzésében” programterv keretében mint drogprevenciós összekötő tájékoztatást ad és segítséget nyújt a hozzá forduló szülőknek, pedagógusoknak. A rendőrség részéről aktív tagja az Ózdi Kábítószerügyi Egyeztető Fórumnak. A közelmúltban egy általa átadott információ alapján sikerült elfogni egy, az iskolák környékén illegálisan dohányt áruló személyt.

Mivel diákjaival a magán­életben, szabadidejében és szakmai tevékenysége során is kapcsolatban van, elfogadják és példaképnek is tekintik.


Pozitív visszajelzések

Stadler Mihály r. alezredes korára, tapasztalatára, megbízhatóságára, felkészültségére tekintettel példaként állítható az állomány elé. „Az Év Iskolai Bűnmegelőzési Tanácsadó Tisztje” cím viselésére méltó.

A bűnmegelőzési tevékenységét maximális alázattal és tudással látja el. Hatóságunk felé az iskolákból, óvodákból minden esetben pozitív visszajelzés érkezett a munkájáról.

Az Ózdi Rendőrkapitányságon dolgozó fiatalabb kollégák részére a bűnmegelőzési tevékenysége során szerzett tapasztalatait maradéktalanul átadja – mondja róla dr. Korpás Lajos c. r. alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság mb. bűnmegelőzési osztályvezetője.

(A borítóképen: Dr. Töreki Sándor r. vezérőrnagy (balra) adta át a díjat Stadler Mihálynak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában