Terjedő járvány

2020.04.11. 20:19

Nagy a baj Borsodnádasdon

A polgármester szerint az idősotthon közel fele lehet koronavírus-fertőzött.

Fotó: Marosréti Ervin

Rendkívüli hírt osztott meg a borsodnádasdi polgármester szombat este. Mint arról már beszámoltunk, a település hivatalos közösségi oldalán pénteken jelentette be Kormos Krisztián polgármester, hogy Borsodnádasdon koronavírusos személyeket találtak. Azóta megosztotta azt a döbbenetes hírt is, miszerint úgy tűnik, az idősotthon lakóinak jó része fertőzött lehet.

Tájékoztatását az alábbiakban változtatás nélkül közöljük:

„A mai napon Borsodnádasdot érintően koronavírusos esetek kapcsán döbbenetesen rossz híreket kaptam. Próbáltam több forrásból pontos információkat szerezni, de egyelőre csak nagyságrendi adatok állnak rendelkezésünkre. Mindezek ellenére, ahogyan ígértem is – amit tudok – megosztok Önökkel.

Tegnapi tájékoztatómban leírtam, hogy tudomásunk szerint a tegnapelőtti napon valamennyi ellátottat és gondozót teszteltek a helyi – ismételten hangsúlyozom, hogy nem az önkormányzatunk fenntartásában működő – időskorúakat ellátó intézményben.

A mai napon érkeznek a tesztek eredményei az érintettekhez – amiről nem hivatalosan, de hitelesnek mondható helyről – elmondható, hogy az intézmény jelentős százaléka koronavírussal fertőzött. Ténylegesen nem tudok pontos számokat, de úgy tűnik a 41 fős intézmény több, mint fele érintett.

Amiért fontosnak tartom az Önök informálását: erre sincsenek biztos adataink, de nagy a valószínűsége annak, hogy a fertőzés kikerült az intézmény falain kívülre is – vagy onnan került be.

Nyomatékosan kérem Önöket, hogy nagyon vigyázzanak! Nem szeretnék továbbra sem pánikot kelteni, de ez már nem több száz kilométerre lévő sajtóhír – ez már a mai borsodnádasdi valóság! A fertőzés terjedésének üteme robbanásszerű! Kerüljük a személyes kapcsolatokat – kontaktokat. Aki bármilyen rendellenességet tapasztal magán vagy családján belül – telefonon vegye fel a kapcsolatot az orvosi ügyelettel!

Abban megerősítettek a hatóságok, hogy a tesztek folytatódnak – a kontakt-kutatás biztosított.

Az első tájékoztatóm óta egyre nagyobb nyomás nehezedik rám – és itt is szeretném hangsúlyozni, hogy az ügyben a sajtónak nem kívánok interjút adni! A nem fenntartásunk alatt álló intézetben történtekről nem tudok nyilatkozni. Kizárólagos célom a lakosság tájékoztatása, ugyanis az ünnepnapokra szóló kijárási korlátozás szigorítása mellett ez az egyetlen olyan lehetőség – amivel talán segíteni tudom a terjedés ütemének a lassítását.”

Kapcsolódó cikkünk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában