koronavírus

2020.04.10. 08:30

Lezárták a nagyobb parkolókat Miskolcon is

Orbán Viktor miniszterelnök április 9-én felhatalmazta a települések polgármestereit, hogy a koronavírus járvánnyal szembeni védekezés érdekében a saját településükre további szigorító szabályokat alkothatnak és vezethetnek be.

Fotó: Ádám János

Veres Pál Miskolc polgármestere tekintettel a veszélyhelyzetben elrendelt meghosszabbított kijárási korlátozásra, a miskolci lakosság védelmében április 10. (péntek) reggel 8 órától április 13. (hétfő) 24 óráig elrendelte a turista forgalomban, és a hosszú hétvégéken gyakran használt parkolók lezárását.

A szigorításra azért van szükség, mert a jó idő és a parkolás ingyenessé tétele óta ugrásszerűen megnőtt a parkolók, ezzel együtt a főutca, a kirándulóhelyek forgalma is. Félő, hogy a húsvéti hosszúhétvége során – a tiltások ellenére is – ez csak fokozódna, még többen keresnék fel Miskolc népszerű turisztikai helyszíneit, ami pedig könnyen felgyorsíthatja a vírus terjedését.

A járvány lassítására továbbra is egyetlen hatásos módszer van, az, ha mindenki, aki teheti otthon marad. Éppen ezért Miskolc város vezetése továbbra is arra kér mindenkit, hogy tartsa be a kijárási korlátozásokat, és ha teheti maradjon otthon.

A parkolók lezárásáról a fenti okok miatt döntött a városvezetés, bízva abban, hogy így megelőzhető a tumultus, a nagyobb tömeg kialakulása a kirándulóhelyek környékén, és ezáltal csökkenthető a fertőzésveszély is.

A korlátozás betartását az önkormányzati rendészek és a rendőrség szigorúan ellenőrzik majd a húsvéti hétvégén.

A lezárt és lakossági parkolással is érintett parkolókban az ott lakók továbbra is parkolhatnak.

Miskolc közterületein tilos és bírsággal szankcionálható közösségellenes magatartás a zöldfelületen történő parkolás, ezért felhívjuk a figyelmet arra, hogy az érintett területeken ne válasszák alternatívaként az út melletti vagy a zöld felületeket.

A miskolctapolcai úton és Majális park felhajtónál a rendőrség ellenőrzi majd az autósokat, felhívva a figyelmet arra, hogy nem lehet parkolni a nagy parkolókban, valamint arra, kerüljék a csoportosulást és tartsák be a kijárási korlátozás előírásait.

A polgármester továbbra is kéri a lakosság megértését és az óvintézkedések feltétlen betartását.

Valamennyi eddig kiadott, a járvány megfékezésének érdekében hozott helyi intézkedéseket tartalmazó sajtóközleményük elérhető városunk hivatalos weboldalán.


Lezárásra kerülő parkolók listája:

  • Lillafüred turisztikai parkolói
  • Diósgyőri vár környéke
  • Tapolca turisztikai parkolói
  • Avasi kilátó és környéke
  • Felső-Hámor turisztikailag frekventált részei
  • Majális park
  • Szent István téri nagy parkoló
  • Népkerti nagy parkoló
  • Kemény Dénes uszoda környéke
  • Ifi pálya környéke
  • Őskohó környéke
  • A lezárt és lakossági parkolással is érintett parkolókban az ott lakók továbbra is parkolhatnak.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában