Időjárás

2020.03.23. 09:15

Riasztás erős szél miatt majd az egész megyére

Elsőfokú riasztás adott ki az erős szél veszélye miatt a meteorológiai szolgálat. Az érintett területeken a széllökések sebessége meghaladhatja a 70 kilométer/órát is.

Horváth Imre

Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki az erős szél veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. A riasztás megyénket érinti, méghozzá három járás kivételével (a tiszaújvárosi, a mezőcsáti és a mezőkövesdi) az egész területét.

Mint az időjárás előrejelzésben írják, hétfőn a kora reggeli óráktól az ország nagyobb részén az északkeleti, a Nyugat-Dunántúlon az északi szelet nagy területen kísérik viharos 60-85 km/h lökések (Dunántúlon: 60-70, északkeleten 60-85 km/h). Hétfőn kora reggel a középső országrészben hózáporokból kis területen eshet 1-2 cm hó. Szintén a kora reggeli óráktól kelet felől érkezik egy kiterjedtebb csapadéksáv (jobbára hó, de néhol havas eső, esetleg gyenge eső is előfordulhat – folyékony halmazállapot délelőttől lehetséges). Az ország északi felén legfeljebb lepelnyi réteg alakulhat ki, ám az ország déli felén lepel- 5, 6 cm tapadó hó eshet (nagyobb mennyiségre a Dél-Alföldön és Baranyában számíthatunk). A Mecsekben azonban, ahol jobbára porhó valószínű, a viharos északkeleti szél hófúvást okozhat (főként estétől).

(A borítóképen: Havas időjárás | Fotó: Bujdos Tibor)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában