Koronavírus

2020.03.27. 15:00

Házhoz vinnék azt, ami szükséges

Az Unió Coop az önkormányzatok segítségével tudja biztosítani a termékek házhoz szállítását.

A kormány megkönnyítette az üzleten kívüli kereskedelmi tevékenység és a csomagküldő kereskedelem végzését a vállalkozások számára annak érdekében, hogy minél többen otthonukból vásárolhassanak. A veszélyhelyzet idején e tevékenységek bejelentés és nyilvántartásba vétel nélkül folytathatók, ha a kereskedő napi fogyasztási cikket vagy éttermi ételt forgalmaz. Erről kérdeztük Tóth Lászlót, az Unió Coop vezérigazgatóját, a BOKIK kereskedelmi tagozatának elnökét.

Közös erővel

A házhoz szállítás jó lehetőség, azonban azok a kereskedelmi cégek, amelyek eddig nem rendelkeztek a házhoz szállítás feltételeivel, nehezen tudnák azokat kialakítani egyik napról a másikra. Szükség lenne először is webáruházra, ahol az emberek rendelni tudnának, de kellenének emberek és szállítóeszközök is.

– A házhoz szállítás főleg annak kapcsán merült fel, hogy az idős emberek maradjanak otthon, ne menjenek vásárolni, mivel a járvány elsősorban őket veszélyezteti. Az ő védelmüket úgy tudnám elképzelni, ha együttműködnénk az önkormányzatokkal. A felsőzsolcai polgármesterrel már beszéltünk erről. A hivatal összegyűjtené, hogy a városban kinek milyen árucikkre van szüksége. Ők leadnák nekünk a névre szóló megrendeléseket, mi pedig a kért időpontra összeállítanánk a csomagokat, szállítható és fizethető formában. A pékárukat reggel tennénk bele a csomagba, hogy frissen érkezzen a megrendelőhöz. A csomagokat az önkormányzat szociális munkásai vagy önkéntesei szállítanák el és vinnék el az emberekhez – sorolta Tóth László.

Hozzátette, most azoknál a cégeknél is összeomlott a rendszer, ahol már működött webáruház és házhoz szállítás, mert a járvány miatt sokkal többen szeretnének online vásárolni, mint eddig. Van, ahol már csak 10-15 napra vállalják a szállítást.

(A borítóképen: Vályi-Nagy Viktória és Nagy Dominika eladók a Búza-téri Coop üzletben (illusztráció)| Fotó: ÉM-Archívum)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában