Szél

2020.03.21. 13:00

Elsőfokú riasztás négy járásra

Citromsárga riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat az erős szél veszélye miatt.

Horváth Imre

Forrás: Illusztráció

Az érintett területeken a széllökések sebessége meghaladja a 70 kilométer/órát is. Az elsőfokú riasztás megyénkből négy járást érint: a cigándit, a sátoraljaújhelyit, a sárospatakit és a tokajit.

Szél, zivatar

Szombaton az átvonuló hidegfronthoz nyugaton és az Alföldön, északkeleten viharossá fokozódó északi szél társul. Leginkább a Dunántúl keleti részén és a Dél-Alföldön délután a záporok mellett helyenként zivatar, esetleg jégeső is kialakulhat. A legerősebb széllökések 60-65, főként a Bodrogköz térségében, illetve zivatarban 70 km/h körül várhatók. Vasárnap is hasonló szélviszonyokra lehet számítani, leginkább szintén északkeleten, a Tiszántúlon és az Alpokalján erősödhetnek 65-70 km/h köré a legerősebb lökések.

Havas eső

Szombat délutántól, estétől a csökkenő hőmérséklet mellet a csapadék formája északon, a magasabban fekvő tájakon havas esőre, hóra válthat, de csak kevés helyen lehetséges megmaradó hó. Az éjszaka folyamán észak felől a legtöbb helyen megszűnik a csapadék, de főként a Dunántúli-középhegységben számtani lehet gyengébb havazásra, hózáporokra. Vasárnap általában a Dunántúl keleti felén számíthatunk jelentéktelen hózáporokra, megmaradó hó nélkül – tájékoztatott az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában