Nőnap

2020.03.06. 17:30

Előrehozott nőnapot tartottak a kórházban

Meglepetés koncerttel kedveskedtek a hölgy dolgozóknak.

Bájer Máté

Fotó: Kozma István

A Központi Kórház étkezdéjébe hívták össze az intézmény női dolgozóit pénteken; az okot nem árulták el, így a nőnapi ünnepség meglepetés volt mindenki számára. Döbbent arcok, tétova mosolyok – senki nem tudta pontosan, mi is történik éppen, mit keres egy komplett együttes az étkezőben.

A Miskolcon már jól ismert Sky Fanatic formáció ugyanis pezsgő reggae nótákkal fogadta az érkezőket: a fiúk dobbal, gitárral, trombitával, harsonával és profi hangosítással érkeztek a helyszínre, így igazi koncerthangulat alakult ki a kantinban. A formáció eredetileg három számmal készült, de végül több ismert zenéjüket is eljátszották a döbbenten kanalazó közönségnek. A Sky Fanatic egyébként nem először lépett fel a kórház valamilyen rendezvényén, most is önként, térítésmentesen vállalták a rögtönzött koncertet. Elhivatottságukat a támogatóinak járó díszplakettel jutalmazta az intézmény.

– Kórházunkban a dolgozóknak több mint 80 százaléka nő: a 4800 munkatársunkból pontosan 3900 – kezdte köszöntő beszédét Dr. Nagy Gábor orvosigazgató, aki elmondta azt is, szerinte melyik nemi szerepet a nehezebb betölteni. – Nőnek lenni szerintem sokkal nehezebb: nekik kell korábban ébredni, elindítani iskolába a gyerekeket, aztán a nap folyamán, a munkájukban ugyanolyan elvárásokkal kell szembesülniük, mint a férfiaknak.

Az ünnepség végén Dr. Nagy Gábor a jelenlevő összes hölgynek átnyújtott – a megbecsülés jeleként – egy szál virágot is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában