koronavírus

2020.03.12. 09:00

A gyerekeket nem érintik a bezárások

Az óvodák és bölcsődék továbbra is várják a gyerekeket megyénkben.

balról: Vígh Sebestyén, Vadász Balázs és Vadász Roland, Vígh Adél és az ovónéni Majorosné Kiss Katalin

Fotó: Bujdos Tibor

Nem zárnak be az iskolák a rendkívüli állapotra való tekintettel. Az óvodák és bölcsődék bezárását a helyi önkormányzatok döntik el.

Összeállításunkban megyénkbeli intézményeket kérdeztünk.

Egyelőre várják a kicsiket A Szerencsi Óvoda és Bölcsőde Gyárkerti és Napsugár óvodaegysége, valamint az ondi tagóvoda továbbra is a megszokott rend szerint várja a kicsiket. Egyelőre nem tartják indokoltnak az óvodák és bölcsődék bezárását – tudtuk meg Nyiri Tibortól, Szerencs polgármesterétől.

– Úgy döntöttünk, hogy az ünnepi műsort nem tartjuk meg, a Rátkai Gyermekkert Óvoda, Mini Bölcsőde és Konyha bezárását azonban egyelőre nem tervezzük – tájékoztatott Tirk Sándorné, Rátka polgármestere.

Vizsoly polgármesterétől, dr. Palotás Andrástól megtudtuk, az óvodájuk működik, egyelőre nem tervezik a bezárását. A fertőtlenítőszerek beszerzése folyamatban van, ezeket minden közintézménybe kihelyezik majd.

Továbbra is nyitva marad és várja a kicsiket a Mályi Óvoda és Egységes Óvoda-Bölcsőde – mondta el lapunk érdeklődésére a település polgármestere. Viszokai István úgy fogalmazott, mindenben követik a magyar kormány és a Koronavírus-fertőzés Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs aktuális iránymutatásait.

– A hatályos rendelkezés szerint folytatódik az oktatás az általános iskolában, ezért az önkormányzat úgy döntött, az óvodásokat és bölcsődéseket változatlanul ellátjuk. Erre az ellátási formára egész évben nagy igény mutatkozik a szülők részéről, így ameddig a helyzet nem változik, és más iránymutatást nem kapunk, ez biztosan így is marad – mondta.

Folytatódik az oktatás a két kazincbarcikai bölcsődében és a Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagintézményeiben is.

Nyitva vannak az iskolák is

– A város vezetése jelenleg mindennap értékeli az aktuális helyzetet. A most kihirdetett intézkedéseket Kazincbarcika egyébként már egy héttel ezelőtt meglépte, a településen március végéig minden tömegrendezvény elmarad. Úgy látjuk, hogy addig, amíg az általános és középiskolákban tud folytatódni az oktatás, addig biztosan nyitva lesznek az óvodáink is – mondta el érdeklődésünkre Szitka Péter polgármester.

Kollár Miklós, Sajókeresztúr polgármestere a következőket mondta:

„Követjük az operatív törzs és a kormány javaslatait: a nagyobb rendezvényeket lemondtuk, a kisebb óvodai, bölcsődei, kül- és belterületi eseményeket, mint a kreatív csoport vagy a mazsorettklub, megtartjuk. Ezeknek a törlését egyelőre nem látjuk indokoltnak, ahogyan a fent említett intézmények bezárását sem.”

(A borítóképen: Az óvodások március 15-ére kokárdát hajtogatnak, balról: Vígh Sebestyén, Vadász Balázs és Vadász Roland, Vígh Adél és az óvónéni Majorosné Kiss Katalin)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában