Együttműködési megállapodás

2020.03.07. 17:30

A DVTK az idén 108 milliót kap a várostól

Együttműködési megállapodás aláírása kezdődött el pénteken a miskolci városházán.

Berecz Csaba

Fotó: Ádám János

A diósgyőri labdarúgással kapcsolatban négyoldalú együttműködés háromnegyed részben került aláírásra pénteken Miskolcon, a Városháza Ovális termében. Az eseményre előző nap este hívták meg a sajtó képviselőit, és bár ők jelen voltak, de az egyik aláírónak ugyanezt nem sikerült megoldania, a tegnapi tájékoztatás alapján ma pótolhatja a szignókat Sántha Gergely, a Borsodsport Invest Kft. ügyvezető igazgatója.

Ugyanis ez utóbbi cég vezetőjének neve is szerepelt azokon a dokumentumon, amelyeket tegnap aláírt a Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében Veres Pál polgármester, a Miskolc Holding Önkormányzati Vagyonkezelő Zrt. részéről Dukai Zoltán vezérigazgató, és a – DVTK NB I-es labdarúgócsapatát működtető – Diósgyőr FC Kft. oldaláról Tamás Gábor cégvezető (ez utóbbi gazdasági társaságnak is Sántha Gergely az első számú vezetője, de a cégvezető rendelkezik aláírási joggal).

A DVTK és Miskolc

Az aláírás előtt Veres Pál annak adott hangot: fontosnak tartották, hogy az együttműködést a sajtó nyilvánossága előtt írják alá. A polgármester arról is szót ejtett, hogy korábban voltak feszültségek a város és a klub között, amit akkor ő kívülállóként sem nézett jó szemmel.

Hozzátette: polgármesterként arra vállalkozott, hogy együttműködjön a város közösségeivel, így a labdarúgással is, mert mint mondta, ,,DVTK nélkül nincs Miskolc, és Miskolc sincs DVTK nélkül”. A polgármester arról is beszélt, hogy biztos vannak olyanok a városban, aki nem szeretik a labdarúgást, de azzal aligha lehet vitatkozni, hogy a városnak értéke a labdarúgócsapat, és emiatt a városvezetésnek erősíteni kell azt, ami a város szempontjából nagyon fontos, ezért is kerül aláírásra ez a szándéknyilatkozat. Veres Pál azt sem hallgatta el, hogy a városnak eddig is volt szerződéses kötelezettségére a diósgyőri labdarúgás támogatására, e mellett azt is közölte, hogy a mostani aláírás anyagi támogatást és együttműködést deklarál.

Megerősítés

Tamás Gábor elsők között arról ejtett szót, hogy a DVTK mögött álló Arago Befektetési Holding Zrt. 10 éve résztulajdonosa a sportszervezetnek, és ez idő alatt a város mindig a DVTK mellett állt, még ha voltak is kisebb, nagyobb feszültségek. A cégvezető ugyanakkor örömét fejezte ki, hogy az együttműködés tovább folytatódik. A DFC Kft. képviselője azon reményének is hangot adott, hogy a jövő évben a város részéről a teljes DVTK (nem csak a labdarúgás) egycsatornás támogatásban részesül majd.

Azon kérdésünkre, hogy miért volt szükség a mostani szándéknyilatkozat megfogalmazására, hiszen a 2010-ben a klub és a város között létrejött szerződés tartalmazza mindkét fél jogait és kötelezettségeit, a polgármester azt válaszolta, hogy a mostani dokumentumban az összeghatár a legfontosabb elem, ami ebben az évben 108 millió forintos támogatást jelent, illetve azt is hozzátette, hogy a mostani aláírás egyfajta megerősítés a város részéről.

(A pénteki három aláíró, balról: Tamás Gábor, Veres Pál és Dukai Zoltán tekinthető meg a borítóképen)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában