Kupakgyűjtés

2020.02.20. 14:30

Kupakgyűjtő szívecske a belváros szívében

A területi képviselő kezdeményezésére, beteg gyerekek részére gyűjtik folyamatosan az adományt.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

Alig néhány nap kellett csupán, máris megtelt az a kupagyűjtő szívecske, amelyet Ózd belvárosába telepítettek. Zsuponyó Anett területi képviselő ötlete alapján, egy helyi vállalkozó ajánlotta fel a segítségét és végezte el a kivitelezést. Az előzetes felhívásra a legtöbb pet palackos kupakkal a Vasvár Úti Általános Iskola tanulói érkeztek, ezután viszont több magánszemély elvitte a háztartásában összegyűlt mennyiséget.

Nemes cél

– A jótékonysági kezdeményezéssel kapcsolatban jó látni az ózdi emberek aktivitását, ez is azt mutatja, hogy a nemes cél megmozgatja a lakosságot – fogalmazott Zsuponyó Anett. – Védőnőként a betegséggel küzdő kisgyerek sorsa mindig megérint, ezért szerettem volna ezt a kupakgyűjtőt, amely folyamatosan megtalálható lesz a Kápolnai üzlet oldalánál. Ide várjuk a felajánlásokat, amelyeket időről-időre az átvevő helyekre szállítunk, a befolyt összeget pedig jótékonysági célra fordítjuk.

Fontos fenntarthatóság

A nemes cselekedet mellett környezettudatosságra is nevel a gyűjtés: a Vasvár úti iskolásoknál néhány nap alatt szedték össze a gyerekek azt a mennyiséget, amelyet a gyerekek elsőként a gyűjtőszívbe dobtak.

– A fenntarthatóságra történő nevelés nagyon fontos a gyerekek számára, a szelektív hulladékgyűjtés is ebbe a körbe tartozik – tette hozzá Maruzsi Henrietta, az iskola pedagógusa. – Bízunk benne, hogy a mostani aktivitás felnőtt korukban is megmarad, mert csak így lehet a környezetünket óvni a túlzott szennyezéstől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában