Edelény

2020.01.28. 16:30

Ünnepi évzáró volt városi elismerésekkel

Hagyomány már, hogy ilyenkor elismerik azokat, akik a városért dolgoznak.

Az ünnepi rendezvényen

Forrás: EDELÉNY VTV

A hagyományoknak megfelelően évzáró ünnepi rendezvénnyel búcsúzott a tavalyi évtől Edelény önkormányzata, amelyet a L’Huillier–Coburg-kastély dísztermében tartottak és amelyen elismeréseket is átadtak.

Így például az ünnepségen az önkormányzat díszpolgári címet adományozott Demeter Zoltán országgyűlési képviselőnek. Mint elhangzott: azért vehette át az Edelény díszpolgára kitüntető címet, mert országgyűlési képviselőként sokat tett Edelény város és a térség fejlődéséért.

Posztumusz Pro Urbe Edelény kitüntetésben részesítette a város képviselő-testülete Toma Istvánt, aki önkormányzati képviselőként, közéleti emberként, az Edelényi Férfikórus megalakulásától haláláig annak tagjaként érdemelte ki az elismerést.

Szintén Pro Urbe Edelény kitüntetésben részesült Jerzy Magner tolmács, aki a város lengyel kapcsolataiért tett sokat az elmúlt több mint másfél évtizedben. Ezúttal pedig Németh Attilát, az Edelényi FC elnökét részesítette Edelényért díszoklevél kitüntetésben a képviselő-testület a város futballéletében végzett több évtizedes munkásságáért.

Új szűrővizsgálati módszert dolgozott ki Berkő Péter professzor az anyaméhen belüli magzati és az újszülötti retardáció kimutatására. Edelény város díszpolgára elsőként az önkormányzat évzáró rendezvényén jelentette be, hogy tudományos munkája magyar nyelven immár megjelent könyv formájában, és angol nyelven is elérhető lesz.

Kalapos István, a tiszaújvárosi rendőrkapitányság eddigi vezetője kerül január 1-jétől az edelényi kapitányság élére – jelentette be a rendezvényen Vereckei Csaba megyei rendőr-főkapitány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában