jegyzői pályázat

2020.01.07. 17:30

Keresik már a megye új jegyzőjét

Január 20-ig lehet pályázni a megüresedő megyei jegyzői posztra.

Szaniszló Bálint

Dr. Kovács János, a távozó főjegyző

Fotó: Kozma István

Január 25-én közös megegyezéssel távozik a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat főjegyzőként betöltött jegyzői posztjáról a hivatalt eddig vezető dr. Kovács János. A változásról már november elején hírt adtunk, de hivatalosan a november 28-i közgyűlésen jelentette be Bánné dr. Gál Boglárka, a megyei közgyűlés elnöke. Az önkormányzati hivatal munkáját átmenetileg Szombatiné dr. Sebők Emese aljegyző irányítja.

Még két hétig pályázható

Közben a közgyűlés elnöke meghirdette a pályázatot a jegyzői munkakör betöltésére. A pályázati kiírás szerint a megbízatás határozatlan időre szól, jogi, vagy közigazgatási felsőfokú szakképzettséget, közigazgatási gyakorlatot, legalább öt éves vezetői tapasztalatot feltételez. A pályázat benyújtásának határidejét január 20-ban jelölték meg és az elbírálást követően, amelynek határideje január 24-e, február 12-től tölthető be a jegyzői hivatal.

A távozó főjegyző, dr. Kovács János 2007-ben pályázat útján nyerte el a megyei önkormányzat jegyzői (főjegyzői) posztját. Előtte Tiszavasvári jegyzője, majd 2000-től három esztendőn át a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közigazgatási Hivatal vezetője volt. Utána ügyvédként tevékenykedett. Ellátta többek között a Zempléni Településszövetség és Komlóska jogi képviseletét a kis posták érdekében megkísérelt népi kezdeményezés és per során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában