Jótékonyság

2019.12.22. 11:30

Újabb adományt kapott a gyermeksebészet

Vizsgálóágyakat és beteghordó székeket kapott a megyei kórház gyermeksebészeti osztálya.

Nagy-Hankó Krisztina

Az adományozók csoportja

Fotó: Vajda János

„Örvendetes, hogy a cégcsoport úgy döntött, az egészségügyet támogatja, és immár hetedik alkalommal kapunk tőlük adományt” – fogalmazott a pénteki sajtótájékoztatón dr. Nagy Gábor orvosigazgató.

„Az osztálynak van egy szkeptikus és egy aszeptikus részlege. Mindkét helyen van kiemelt kezelő, ahol kisebb beavatkozások történnek” – mondta dr. Poremba Beáta, osztályvezető-helyettes főorvos, az Alapítvány a Gyermeksebészeti Betegekért kuratóriumának elnöke. Az osztály egyik részét már több adomány segítségével felújították, és ideje volt a közel 50 éves betegvizsgáló ágyak modernizálásának is. „Állítható magasságú, jól fertőtleníthető, több helyen megdönthető ágyakat kértünk az adományozóktól, illetve a traumatológiai ellátást segítő beteghordó székeket, amelyekben a végtagsérülteket lehet mozgatni. Két-két darabot kaptunk mindkét eszközből” – tette hozzá.

Egyre nőnek a felajánlások

Hét évvel ezelőtt kezdődött az együttműködés, akkor rendezték meg az első sportrangadót, ahol a megyei cégek kosárlabdában és labdarúgásban mérték össze tudásukat. Amikor keresték a lehetőséget, hogy kinek ajánlják föl a nevezési díjakból befolyt bevételt, akkor találtak rá az alapítványra. „Azóta közel ötven céget fogunk össze ezzel a rendezvénnyel” – hangsúlyozta Hegedűs Roland, a Dr. Pepper Magyarország kereskedelmi vezetője. Nyitottak egy jótékonysági számlát a cégnél, és egyéb felajánlások mellett ez az összeg is oda kerül, ebből tudnak eszközöket vásárolni a gyermeksebészetnek. Évről évre egyre nagyobbak a felajánlások. A kis páciensekkel való találkozások alkalmával sem jönnek üres kézzel a cégek képviselői, most is édességgel és ajándékokkal készültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában