2019.12.18. 18:30
Termelői piac Ongán könyvbemutatóval
Kulturális és gyermekprogramokkal fűszerezett volt a rendezvény.

Az év utolsó termelői piacát tartották a hétvégén Ongán, ahol a Quintessence Pálinkás Könyvek negyedik kötetét is bemutatták a nagyközönségnek, stílszerűen a kialakítás alatt lévő pálinkamúzeumban.
Új színfolt
– A kulturális és gyermekprogramokkal fűszerezett helyi termelői piacunk slágerterméke a forralt bor és a frissen sütött tepertő volt, de számos termék közül válogathattak az adventi piacra kilátogatók – tudtuk meg Takács Lászlótól, a rendezvényt szervező Ongai Kulturális Egyesület elnökétől. – Új színfolt volt, hogy helyben itt találkozhattak először az olvasók a Quintessence Pálinkás Könyvek negyedik kötetével, melynek sajtó előtti nyilvános bemutatása két nappal korábban Budapesten volt.
A hamarosan a boltokban is kapható könyv Gyökerek –múlt fejezetében a közelmúlt adatait vizsgálva feszegetik a minőségi pálinka jelenét és jövőjét. Az Értékek – jelen fejezetben a 2019. évi Quintessence Pálinkaverseny aranyérmes kereskedelmi tételeit mutatják be – magyar és angol nyelven –, melyek a jelen értékeit kiemelkedően megtestesítik és reprezentálják. A Lehetőségek – jövő fejezetben a 2016-os és 2018-as kötetben megjelent fahordós érlelésről szóló tanulmány – Csendes Zsolt és Dúl Udó tollából – harmadik, egyben befejező részeként a modern érlelés konkrét, új kutatási eredményeiről tájékozódhatnak az olvasók. A fejezet másik tanulmánya a bogyós, illetve az erdei és vadon termő gyümölcsökből készített pálinkák legalapvetőbb fajtasajátosságait veszi számba Takács László jóvoltából, aki egyben a kötet szerkesztője is. A fejezet harmadik tanulmányában Dömötör Zsolt a gyümölcspárlatok érésdinamikájának vizsgálatát ejtette meg az aromakomponensek analízisén keresztül.