Cipősdoboz akció

2019.12.15. 16:30

Sok-sok cipősdoboz talált gazdára

A gyerekek az ajándékok mellett egy igazi múzeumi élménnyel is gazdagabbak lettek.

Pap Gyula

Fotó: Fotók: Vajda János

A Cipősdoboz akciót lezáró Képtári karácsony című rendezvényre várták a vendégeket szombaton a Herman Ottó Múzeumba. A jótékony esemény célja volt, hogy a múzeum és szervező partnere – a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház – által összegyűjtött cipősdoboz-ajándékok a megajándékozottakhoz kerüljenek, olyan rászoruló családokhoz, gyerekekhez, akiknek lehet, hogy ez lesz az egyetlen meglepetés a fa alatt – mondta el Győrffyné Makár Anita marketingreferens.

Immár ötödik alkalommal vágtak bele ebbe az akcióba és az idén a partnereknek is köszönhetően a korábbi éveket messze túlhaladva több mint 300 cipősdoboznyi ajándék gyűlt össze. Az eseményen jónéhány család is megjelent, akik azonnal átvehették az ajándékokat.

Kézművesség és tárlatlátogatás

Az ajándékok átadását a múzeumi tárlatok játékos bemutatása színesítette – tudtuk meg Marosi Ágnes múzeumpedagógustól. A gyerekek kézműves foglalkozáson is részt vettek, ahol különböző csodalényeket alkothattak. Ottjártunkkor Gulyás Jázmin éppen egy gyönyörű sellő készítésén munkálkodott. Titkosan elárulta: édesanyját fogja megajándékozni vele karácsonykor. A vendéglátással kísért program utolsó akkordját pedig a közkedvelt Dinókiállítás közös megtekintése jelentette, mellyel a gyerekek az ajándékok mellett egy igazi múzeumi élménnyel is gazdagabbak lettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában