sajópetri

2019.12.09. 14:15

Öt éve jönnek a szarvasok

Nagyon nagy sikere van a kezdetektől, rengetegen látogatják meg.

Fotó: Kozma István

Impozáns öt szarvasból álló fogatot formáz a fényfüzér Sajópetri főterén.

A szarvasok a Mikulást szállítják a településre, aki tömött puttonyában minden jó gyereknek hozott ajándékot. A környező fák is ünnepi kivilágítást kaptak, az egész installáció advent első napjától borítja fényárba a főteret.

– Az én ötletem volt öt évvel ezelőtt, és saját kivitelezésben is készült el a Mikulás-fogat – árulja el Debreczeni Balázs, Sajópetri polgármestere. – Nagyon nagy sikere van a kezdetektől, rengetegen látogatják meg, a helyi lakosok visszatérően is. Sokan állnak meg az átutazók közül is, és nem egy családdal, baráti társasággal találkoztam, akik kifejezetten a fényszobor miatt látogattak el hozzánk. Fényképezkednek, beszélgetnek, és ha már itt vannak, szét is néznek a településen, jó hírünket viszik. Erre is jó ez az idegenforgalmi látványosság – teszi hozzá. Az is örömmel tölti el, hogy jártában-keltében tapasztalja: egyre többen veszik át a „haladó hagyományt”, és hasonló szobrokat állítanak fel saját településükön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában