zavaró építkezés

2019.12.15. 16:00

Nem tapasztaltak kihágást a rendészek

Lehet, hogy sokak szemét szúrja, de nem szabálytalan az Avasi kilátó alatt zajló építkezés.

Bájer Máté

Ez épül az Avason

Fotó: Kozma István

Többféle véleményt hallani arról, hogy milyen építkezések, beruházások rontják vagy épp javítják a város látképét. A Városház térrel szemközti kavicsos parkoló helyére tervezett négyemeletes irodaház például már soknak bizonyult a lakosok számára: az épületkomplexum ellen tavaly augusztusban egy egész seregnyi szomszéd, lokálpatrióta és még a Zöld Kapcsolat Egyesület is tiltakozott. Bár hasonló összefogás nem alakult ki az Avasi kilátó alatti építkezés kapcsán, az elégedetlenkedő hangokat azért hallani. Vannak, akik arra panaszkodnak, hogy az új objektum rontja majd a kilátást, mások nem értik, miért kell minden földdarabot beépíteni. Az egyik Miskolc tematikájú portál szintén foglalkozott az üggyel: azt nehezményezték, hogy sok az építkezési szemét és nagy a rendetlenség a magáncélú építkezést körülvevő közterületen.

Ez épül az Avason Fotó: Kozma István

Annak jártunk utána, hogy a fenti állításoknak mennyi alapja van – látszólag nagyon is sok, hiszen valóban úgy tűnik, hogy az építkezés átnyúlik a közterületre. A Városházán azonban arról tájékoztattak, hogy minden rendben van a munkálatokkal.

Fotó: Kozma István

– A kérdéses területen zajló építkezés a magántulajdonban lévő Miskolc, Latabár sor 388 sz., 12068 hrsz. alatti ingatlanon zajlik – tájékoztatott a Városháza. – A területen 4 darab „kiállító terem” épül, jogerős építési engedély alapján. Az építési folyamatot a B.-A.-Z. Megyei Kormány Hivatal Építésfelügyeleti Osztálya ismereteink szerint 2019 tavaszán ellenőrizte és kifogást nem talált. A néhány nappal ezelőtti helyszíni ellenőrzéskor közterületen sem építési munkavégzést, sem építőanyag-tárolást nem tapasztaltak az önkormányzati rendészek.

Csalóka a kép

Válaszlevelükben kitértek arra is, miért tűnik úgy, hogy az építkezés a közterületekre is átlóg:

„A magántulajdonú ingatlan jelenleg építéssel érintett része nincs körbekerítve, ezért a szemlélőkben az a vélemény alakulhat ki, hogy az építkezést közterületen végzik, de az ingatlan-nyilvántartási térképet is szemlélve ez a megállapítás nem helytálló” – közölte álláspontját a miskolci városháza sajtóosztálya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában