Miskolc

2019.11.07. 17:00

Táncos lábú idősek a szüreti mulatságon

Bál, nóta, kacagás és minden, ami szem, szájnak ingere előkerült az Összefogás Nyugdíjas Klub szüreti mulatságán.

Detzky Anna

A nyugdíjas közösség minden ősszel hagyományosan megszervezi szüreti bálját. Idén a Vasgyári Közösségi Házban, október 16-án találkozott a csoport és baráti köre a vidám alkalmon. A klub 42 tagja nagyobb részt a kohászatból és a gépiparból vonult nyugalomba és a közösség több mint a fele alacsony nyugdíjjal rendelkezik és társtalanul él. Körükben különösen erős a klubhoz, mint társasághoz való tartozás igénye. A szabadidő hasznos eltöltésére a korosztály számára, a nyugdíjas klubunk által kínált programokon kívül, a körzetben szinte nincs is más lehetőség – értesültünk Teszárovics Miklóstól, a klub és egyben a megyei Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetségének (NYÉSz) elnöke.

Szeretnek mulatni

A továbbiaknak a zenés rendezvény menetéről tudtunk meg részleteket.

„A bál a résztvevők alkalomhoz illő, nótás felvonulásával kezdődött, amelyet Durda István klubtag szervezett. Az énekhez a zenét tangóharmonikával Varga Lajos szolgáltatta, aztán szintetizátorával igazi báli hangulatot teremtett a táncolóknak. Mindenki jól érezte magát és remekül szórakozott. A felvonulást a klub vezetőjének köszöntője követte, aki kifejtette, hogy az aznapi szüret nemcsak a termények-, gyümölcsök betakarításáról szól, hanem arról is, hogy az év folyamán a közösség tagjai programokban gazdag évet tudhatnak maguk mögött és ebben a vonatkozásban még koránt sincs minden termés betakarítva. Az estébe nyúló, felhőtlen mulatozás, vidám együttlét, igazi kikapcsolódást, felüdülést adott, amelyet még ebben az évben, december 11-én, hasonló körülmények között újra, az élőzenés, évzáró Luca napi bál alkalmával ismételnek meg,” – tájékoztat honlapján a NYÉSz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában