TOP 100

2019.11.20. 22:30

Megyénk legjobbjaival

Megvan, kik lettek a megyénk gazdasági életének legjobbjai.

Fotó: Ádám János

Vadonatúj helyszínen, a DVTK Stadion rendezvénytermében rendezték meg idén a TOP 100 kiadvány bemutatóját. A kötetet ebben az esztendőben is az Észak-Magyarország, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal megyei adó- és vámigazgatósága 2006 óta készíti el, mely bemutatja a megye gazdasági folyamatainak alakulását és a legjelentősebb vállalatait is.

Folyamatos javulás

– Gazdasági növekedés akkor következik be, amikor az emberek fogják az erőforrásokat, és úgy rendezik át őket, hogy még értékesebbek legyenek… Az emberi történelem azonban azt mutatja, hogy a gazdasági növekedést a jobb receptek idézik elő, nem csak az, ha egyre többet főzünk – Paul Romer Nobel-díjas közgazdász közismert idézetével kezdte köszöntőjét a megyei kormánymegbízott.

 

Demeter Ervin kijelentette, Borsod-Abaúj-Zemplén gazdasági eredményei hosszú évek óta folyamatosan javulnak, és ebben az eredményben oroszlánrésze van a helyi kis-, közép- és természetesen a nagyvállalkozásoknak is.

– Kilenc évvel ezelőtt a kormány hozzákezdett a közigazgatás átszervezéséhez, és az volt a kimondott cél, hogy a társaságok, vállalkozások versenyképességét javítsuk ezzel. Rövidesen tízévesek lesznek ezek a hivatalok, és ma már kijelenthető: talán a közigazgatás is segítette ezeket az évek óta javuló eredményeket – mondta a kormánymegbízott.

Tükröt állít

Bánné dr. Gál Boglárka, a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte a rendezvény résztvevőit, majd méltatta a TOP 100-ba bekerült cégek gazdasági teljesítményét és a társaságok vezetőit.

– A TOP 100 kiadvány tükröt állít elénk. Megmutatja, hogy az előző évben hogyan teljesítettek megyénk cégei: mit értek el, kik rendelkeznek a legnagyobb árbevétellel, kik a legnagyobb foglalkoztatók. Ez a rendezvény a megérdemelt ünneplés mellett arra is lehetőséget biztosít, hogy jobban megismerjük egymás munkáját, eredményeit, személyesen is felvegyék a kapcsolatot a potenciális partnerekkel – hangsúlyozta a megyei közgyűlés első embere, aki ezt követően betekintést nyújtott a megyei közgyűlés fő feladatába, a területfejlesztés koordinálásába, és szólt az elmúlt kilenc év eredményeiről is.

Helyben tartani

Végül Veres Pál, Miskolc polgármestere szólt a megyeszékhely fejlesztési elképzeléseiről. Kijelentette, nagy hangsúlyt fektetnének a fiatalok helyben tartására.

– Ennek érdekében szeretnénk megteremteni számukra annak lehetőségét, hogy néhány évig itt a városban szinte önköltségi alapon lakhassanak. A kormányzati támogatások mellett szeretne Miskolc városa is további támogatásokat nyújtani számukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában