rendkívüli tanítási szünet

2019.11.24. 17:30

Fűtés nélkül maradt az iskola

Csúszik a fűtéskorszerűsítés a kistokaji iskolában, így a diákok az óvodában és a kápolnában is tanulnak.

Hegyi Erika

Pár éve is csereérett volt a kazán

Forrás: ÉM-archívum

Fotó: Bujdos Tibor

Nem mindennapi tanéve van a Kistokaji Általános Iskola diákjainak. Az alsósok a település óvodájában, házasságkötő termében és a Metodista kápolna alagsori termében tanulnak, a felsősök pedig a Integrált Közösségi Szolgáltató Tér (IKSZT) helyiségeiben, valamint a hozzá kapcsolódó tantermekben. Az őszi szünet után a diákok rendkívüli tanítási szünetet is kaptak, november 4-8-ig, de az iskola épületének energetikai (így a fűtés) korszerűsítése még mindig nem fejeződött be.

Szerettük volna problémáról megkérdezni az iskola igazgatóját, Sándor Józsefnét, de mint mondta, az ügyben nem ő az illetékes. Hívtuk Bernáth József polgármestert is, de vele sem sikerült beszélnünk.

Több határidő

Az azonban a település honlapjáról kiderül, hogy az iskola energia korszerűsítését végző kivitelező többszöri felszólításra sem tartotta be a határidőket, így most az iskolában nincs fűtés, emiatt tanítás sem folyhat ott. A rendkívüli tanítási szünet végén válságmegbeszélés zajlott a községházán. Akkor a fővállalkozó képviselője újabb vállalási nyilatkozatot tett, amiben az állt, hogy november 8-ára a fűtéskorszerűsítés megtörténik az iskolában. Az ígéret azonban csak ígéret maradt.

Nehezítette a helyzetet, hogy közben az IKSZT kazánja meghibásodott, így azt is meg kellett javíttatni, hogy a felsősök fűtött helyiségekben tudjanak tanulni. Szóba került, hogy ha ez nem sikerül, a felső tagozat a Miskolci SZC Kós Károly Szakgimnáziumának termeiben kap helyet ideiglenesen. Végül erre nem volt szükség, mert a kazánt sikerült megjavíttatni.

Új vállalkozó

November 13-án újabb tájékoztatás jelent meg a kistokaji önkormányzat honlapján. Ebben az áll, hogy az épület gépészeti munkáit végző cég képviselője arról nyilatkozott, hogy az iskola fűtési rendszerének kiépítését legkésőbb november 15-éig befejezi. Azonban ez sem történt meg.

November 18-án újabb közleményt adott ki a polgármester. Ebben már arról tájékoztatja a szülőket, hogy mivel a cég november 15-ére sem teljesítette kötelezettségét, várhatóan új vállalkozót vonnak be a hiányzó munkák elvégzésére. A tanítás továbbra is a szükségtantermekben folyik. A polgármester köszöni a szülők türelmét és megértést, amire valószínűleg még egy ideig szükség lesz.

A cikk borítóképe illusztráció, egy korábbi alkalommal készült a Kistokaji Általános Iskolában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában