faültetés

2019.11.11. 16:30

Ébredj! Közös faültetéssel

Tűzoltók, mentők, valamint a diósgyőri és lyukóvölgyi polgárőrök vonultak fel.

A locsolóvízről a tűzoltók gondoskodtak

Forrás: Polgárőrség

Az Ébredj! mozgalom júliusban indult magánszemélyek kezdeményezésére, és célul tűzte ki, hogy elindít egy környezet- és klímavédelmi szemléletformálást a szülők körében a gyerekeken keresztül, a globális felmelegedés hatásainak és következményeinek csökkentése érdekében, az egyéni felelősségvállalást propagálva.

Összhangban a természettel

E cél teljesülését több eszközzel kívánják elérni, legyen az faültetés, erdőtelepítés, a városi méhészet propagálása, ökológiai lábnyom mérése, „Mit tehetsz te kicsiben?”-kampány. Az Ébredj! önkéntesei ezen a hétvégén Miskolcon és Felsőzsolcán különböző helyszíneken több száz őshonos fát és cserjét ültettek el. A faültetések családos programok voltak, hiszen fontos, hogy a gyerekek aktív részesei legyenek a fák ültetésének, megtanulják, hogy csak a természettel összhangban és azt szeretve létezhetünk. Szombaton Miskolcon, a Simon tanyán ténykedtek. Elültették az életmentők fáját, a Szent Flórián-fát, illetve a közbiztonság és a családok fáját is.

A helyszínen fát ültetett Erdei Sándor, Miskolc város önkormányzati képviselője is, illetve gyermekek, szülők közösen.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában