Önkormányzati választás 2019

2019.10.30. 09:30

Jogerős lett a miskolci választási végeredmény

A Debreceni Ítélőtábla hétfői határozatában helyben hagyta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Területi Választási Bizottság október 21-én kihirdetett döntését.

Szaniszló Bálint

Illusztráció

Fotó: Bujdos Tibor

Ennek értelmében a miskolci 10-es számú egyéni választókerületben jogerősen Szopkó Tibor, a Függetlenek SZIVE, az MSZP, a Momentum, a Párbeszéd, a Jobbik, az LMP, a DK, a Mindenki Magyarországa és a Velünk a Város képviselőjelöltje nyerte el a mandátumot.

Az október 13-i voksolást követően a helyi választási bizottság által kihirdetett eredmény szerint Szopkó Tibor 1479 szavazatot szerzett, mindössze eggyel megelőzve az 1478 voksot elnyerő dr. Kiss Jánost, a Fidesz–KDNP jelöltjét. A vesztes fél újraszámlálást kért, amely nem változtatott az eredeti felálláson. Ezt követte a bírósághoz fordulás.

Megalakulhat a közgyűlés

Az immár véglegessé vált miskolci önkormányzati választás végeredményeként a 27 tagú testületben 15 mandátumot a Veres Pál polgármestert támogató erők szereztek meg. 10 mandátumhoz jutott a Fidesz–KDNP, és 1-1-hez jutott a Mi Hazánk és az Új Lendület Miskolcért. Megalakulhat immár a közgyűlés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában