Bódva völgye

2019.10.16. 13:30

Csodálatos őszi túra a pálos kolostorhoz

A túrázók ismét meglátogathatták a Bódva völgyének építészeti értékeit.

Rajtra készen a túrázók

A 15. Szendrő körül gyalogszerrel nemcsak a rekordlétszám miatt, hanem a páratlan élmények miatt is felejthetetlen marad a résztvevők számára. A ragyogó őszi időben közel 300 résztvevő vágott neki, hogy a szendrői gyülekezőt követően kiránduljanak a Martonyi pálos kolostorhoz.

Különböző útvonalakon

A rajt a szalonnai román kori református templomból volt, ahol idegenvezetést hallgathattak meg a túrázók indulásként. A résztvevők különböző útvonalakon érkeztek el túravezetők segítségével a kolostorhoz, ahol helyben készült kenyérlángos várta a túrázókat. A kolostor tövében a túra szervezői egy kézműves meglepetésprogramot is kínáltak a résztvevőknek: fatáblára ikont lehetett festeni. Záró látványosságként a szendrői Felső-Vár kilátóját lehetett megtekinteni.

Számos iskolából érkeztek csoportok és több család is részt vett az eseményen. A legkisebbek és az idősebb korosztály az 5 kilométeres távon haladt, míg voltak, akik 25 kilométert is megtettek a túra során. Az útvonal mentén a szép kilátópontoknál a túravezetők információkat osztottak meg a vidékről és frissítőket osztottak a túrázóknak. Kerékpárral is neki lehetett vágni a távnak, a táj­védelmi területen azonban a bringások is gyalogoltak.

A túra végén a résztvevők a szendrői Csáky-kastély udvarán fogyaszthatták el frissítőjüket. A szervező Szendrői Városi Sport Egyesület Természetjáró Szakosztálya köszöni minden támogatójának és együttműködő partnerének a segítséget az esemény megszervezésében. A túrázók ismét meglátogathatták a Bódva völgyének építészeti értékeit egy kellemes őszi sportprogram keretében, és sétáltak immáron 15. alkalommal Szendrő körül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában