Ezt írtuk anno 1999-ben

2019.09.17. 07:30

Szabad kéz: drágább lesz a gyermekétkezés

Törvény, valamint helyi rendelet szabályozza a gyermekétkeztetés árát.

Egészséges táplálkozás, új szabályok szerint (illusztráció)

A térítési díj kiszámításánál az étel elkészítéséhez igénybe vett nyersanyag költségét, valamint ennek 12 százalékos általános forgalmi adóját kell figyelembe venni – avat be a számítás részletébe az Észak-Magyarország 1999. szeptember 16-án.

Miskolcon plusz 8 százalék

A lap mindjárt utánanézett annak is, hogy hol mennyire jön ki a számla. Napi háromszori óvodai étkezésért Miskolcon 137, Kistokajban 142, Tiszaújvárosban 126, Encsen 154 forintot kell fizetni.

A miskolci városháza főtanácsosa elmondja, az új szabály szabad kezet ad az önkormányzatoknak, és ez a megyeszékhelyen 8 százalékos áremelést eredményez. A növekményt és a szülők fizetőképességének csökkenését a gyermekvédelmi támogatás egyenlíti ki.

Encsen az óvodai térítési díj a korábbival megegyező. Az általános iskolások esetében viszont ez nem volt tartható, mert szükség van a gyermekek korának megfelelő minőség és mennyiség szavatolására. Gyermekvédelmi támogatás itt is van, a város gyermekeinek 70-80 százaléka után veszik igénybe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában