Miskolc

2019.09.16. 13:00

Óriási örömöt szereztünk a kicsiknek

A kórházban tanuló kisdiákok nem is akarták elhinni, hogy ilyen sok néni és bácsi gondolt rájuk.

Hegyi Erika

Balról: Simon Éva, Kiss Zsófia, Demeter Erzsébet, Gulyás Dorottya, Oláh Dominik, Mészáros Zsoltné, Gulyásné Pásztor Mónika

Fotó: Bujdos Tibor

Nagy-nagy örömet szereztünk a Miskolci Petőfi Sándor Általános Iskola kórházi tagozatának az elmúlt hetekben összegyűjtött sok-sok tanszerrel. Kár, hogy nem lehettek itt kedves olvasóink csütörtökön, amikor a gyemek­egészségügyi központban működő iskola pedagógusai és kisdiákjai eljöttek hozzánk, hogy átadhassuk nekik azt a sok-sok tanszert, amit iskolakezdési Segítünk! akciónk keretében gyűjtöttünk az elmúlt hetekben. A gyerekek rögtön megtalálták a rengeteg ajándék között a legérdekesebbeket, és boldogan ölelték magukhoz a plüss­állatkákat vagy a kisautókat.

Simon Éva, a kórházi tagozat vezetője az Észak-Magyarországnak elmondta: óriási segítség a tanév eleji adomány, hiszen vannak olyan gyerekek, akik az általános iskola mind a 8 osztályát a kórházban végzik el. Mások 1-2 évre válnak az iskola diákjaivá vagy csak a kezelések 2-3 hetére. Ahol pedig beteg gyerek van a családban, nem biztos, hogy jut iskolaszerekre. Az Észak adományait a pedagógusok nemcsak a tanulás alkalmával tudják felhasználni, hanem karácsonykor ajándékozásra vagy farsangkor tombolaajándékokra is.

 

A tombola az elmúlt évben is óriási siker volt, hiszen a gyerekek nagyon örülnek minden kis apróságnak, színes ceruzának, radírnak, egy szép füzetnek vagy bármilyen játéknak, és náluk minden diák nyer valamit. Az iskola kórházi tagozata olyan, mint egy nagy család, minden gyermek jól érzi ott magát, sorolta a pedagógus.

Kedvence a matek

A 11 éves Oláh Dominik egy óriásceruzát és egy logikai játékot választott ki a nagy halom ajándékból.

– Szeretem az iskolát – árulja el az Északnak. – Főleg a matekot szeretem, mert az jól megy. Már kétszázig tudok számolni. Az írás is a kedvencem. Hosszabb szövegeket is le tudok írni, például egy mesét. Rendőr szeretnék lenni, és ahhoz minden tantárgyat jól kell tudnom – magyarázza a kisfiú.

Kiss Zsófia negyedik osztályos, és határozottan állítja ő is, hogy nagyon szeret iskolába járni.

– Tanulunk matekot, olvasást, írást, nyelvtant, fogalmazást. A kedvencem az olvasás. Főleg meséket olvasok, most épp Geronimo Stilton kalandjait. Ő egy egér, akivel mindig történik valami érdekes – meséli Zsófi.

Elárulja azt is, hogy bébiszitter szeretne majd lenni. Lehet, hogy azért, mert van két kicsi tesója.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában